Internationell möjlighet lyfter Food Tech till ny nivå
Hem STARTUP Internationell möjlighet lyfter Food Tech till ny nivå

Internationell möjlighet lyfter Food Tech till ny nivå

Publicerat av: Redaktionen

Vid senaste styrelsemötet för Hong Kong Chambers of Commerce in Sweden tog man beslutet att utöka styrelsen med ytterligare en ledamot och valet föll på personen Annika Grälls, till vardags profilområdesansvarig för mat och måltid vid Alfred Nobel Science Park.

– Vi välkomnar Annika Grälls till styrelsen. Med Annikas erfarenheteter inom innovation, inte minst på matområdet, blir hon ett utmärkt tillskott till styrelsen.

Internationell möjlighet lyfter Food Tech till ny nivå

Food Tech är ett hett område i Hong Kong och många svenska företag inom livsmedelsbranschen etablerar sig i Hong Kong för att nå jättemarknaden Kina. Annika kommer att kunna bidra med viktig kompetens och brett kontaktnät till våra medlemmar, säger Torborg Chetkovich, ordförande för Hong Kongs handelskammare i Sverige.

En av Alfred Nobel Science Parks övergripande strategier är att utöka det internationella samarbetet inom definierade spetsområden, med fokus på innovativ utveckling som är ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar. Annikas roll i styrelsen kan med stor förhoppning bidra till stärkta kontaktvägar och samarbetsmöjligheter som på sikt gynnar företagen i Örebroregionen. Annikas uppdrag, utifrån hennes personliga och privata engagemang, är på inledningsvis ett år, för att därefter utvärdera om hennes roll där har bidragit till Alfred Nobel Science Parks verksamhetsmål.

Uppdraget för Hong Kong Chambers of Commerce in Sweden är just att främja handelsförbindelserna mellan Sverige och Hongkong, men fokus ligger även inom forskning, innovation och start ups. Utifrån Sveriges framskjutna position inom branscher som design, tech, hållbarhet, innovation och spel, arbetar handelskammaren med att främja utvecklingen inom dessa områden.

Ett flertal kända bolag och organisationer är representerade i handelskammaren, såsom SAS, Baker McKenzie, Swedavia, LM Ericsson, EF, Hong Kong Economic and Trade Office, Business Sweden, Invest Hong Kong, European Chamber of Commerce in Hong Kong samt Umeå och Lunds universitet. Dessutom ingår Hong Kong Chambers of Commerce i Federation of Hong Kong Business Associations Worldwide, som finns i 30 länder. Beskyddare för handelskammaren är H.K.H Prinsessan Birgitta.

– I år la vi fokus på Hongkong under Food Tech 2019 – samarbetsprojektet mellan Alfred Nobel Science Park och Di Digital. Vi samverkade också med flera parter med koppling till just Hongkong, såsom svenska generalkonsulatet i Hongkong, Business Sweden, Nordic Innovation House i Hongkong och Hong Kong Chambers of Commerce in Sweden. Styrelseuppdraget gör det möjligt att vidareutveckla samverkan och nätverkandet till gagn för innovativa bolag i vår region avslutar Annika Grälls.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>