Intresse för cirkulär elektronik fortsätter
Hem ELEKTRONIK Intresse för cirkulär elektronik fortsätter

Intresse för cirkulär elektronik fortsätter

Publicerat av: Redaktionen

Swappie, marknadsledaren för köp och försäljning av rekonditionerad elektronik online i Sverige och i Norden, ser under 2021 ett fortsatt starkt intresse för cirkulär elektronik från svenskarna.

När vi nu snart stänger året har Swappie en total omsättningsökning på 150 procent och en 130-procentig ökning av antalet nya kunder på den svenska marknaden, jämfört med 2020.

En undersökning från Swappie, i samarbete med Novus, från våren 2021 visade att uppemot 90 procent av svenskarna anammade ett hållbarhetstänk i sin vardag. Trenden att konsumera ansvarsfullt och hållbart reflekteras fortsatt i den ökning som Swappie nu sett, då man fortsätter ta stora kliv på den svenska marknaden med en omsättningsökning på 150 procent, jämfört med 2020.

Intresse för cirkulär elektronik fortsätter-Med en otroligt stark tillväxtprocent globalt och en fortsatt stark tillväxt i Sverige och i Norden ser vi hur fler upptäcker mer hållbara sätt att handla elektronik. Det gör oss väldigt stolta att se den positiva hållbarhetstrenden och att fler svenskar väljer att handla cirkulärt och ansvarsfullt, säger Fanny Nyman, Marknadschef för Swappie i Sverige.

Antalet nya kunder som hittat till Swappie ökar med en tredjedel (130 procent) jämfört i fjol, och även antalet kunder som återvänder till Swappie år 2021 är rekordstort.

-Idag är hållbarhetsfrågan kopplat till så mycket mer än vad man ser på ytan. Att vi på Swappie har kommit in på den svenska marknaden och hjälpt till att leda förändringen i en mer positiv riktning är ett ansvar vi inte tar lätt på. Det är också ett bevis på att våra produkter håller måttet då vi ser att nästan 50 procent av våra kunder återvänder för att köpa sin nästa mobil, avslutar Fanny Nyman, Marknadschef för Swappie i Sverige.

Med populära modeller som iPhone 8, iPhone X och iPhone 11 på Swappies topplista 2021, visar det på hur man kan uppgradera sin mobil på ett cirkulärt och hållbart sätt utan att tumma på kvalité.

Swappie går ut med siffrorna för den globala omsättningen under början av 2022.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>