KALKYLATOR FÖR UTSLÄPP HJÄLPER TJÄNSTEFÖRETAG ATT NÅ KLIMATMÅLEN, NU LANSERAS NY TJÄNST
Hem MILJÖ Kalkylator för utsläpp hjälper nu tjänsteföretag att nå klimatmålen, nu lanseras ny tjänst

Kalkylator för utsläpp hjälper nu tjänsteföretag att nå klimatmålen, nu lanseras ny tjänst

Publicerat av: Redaktionen

Removement är Sveriges första och enda plattform som knyter ihop företag med metoder som snabbt fångar och lagrar koldioxid ur atmosfären.

Genom att kombinera koldioxidinfångning med teknik, gör man det enkelt för företag att ta bort de utsläpp de inte kan minska.

Nu lanseras en utsläppskalkylator som riktar sig specifikt till tjänste- och techbolag.

– Forskare världen över är överens om att nollutsläpp är avgörande. Men, för att överhuvudtaget ha någon chans att begränsa den globala uppvärmningen och nå gränsen för

Parisavtalet på 1,5 grader Celsius behöver vi även ta bort nuvarande och historiska utsläpp. Detta går att göra med olika typer av metoder för koldioxidinfångning. Vi erbjuder en tjänst där företag kan välja en portfölj av utvalda koldioxid- infångningsmetoder, och därmed investera i innovationer för klimatet, säger Cozette Wachtmeister, en av grundarna av Removement.

Idag lanserar företaget en utsläppskalkylator som ska underlätta för bolag som också vill beräkna sina utsläpp. Kalkylatorn är speciellt framtagen för tjänste- & techbolag och är baserad på den internationellt godkända beräkningsstandarden GHG-protokollet. Den är enkel att använda och helt kostnadsfri.

KALKYLATOR FÖR UTSLÄPP HJÄLPER TJÄNSTEFÖRETAG ATT NÅ KLIMATMÅLEN, NU LANSERAS NY TJÄNST

Cozette Wachtmeister

–Tanken med kalkylatorn är att sänka tröskeln för dessa bolag att börja beräkna sina utsläpp och påbörja sitt klimatarbete. Branschen för ”Programvara & IT-tjänster” har vuxit från 172 miljarder till 471 miljarder under åren 2010–2019, och siffran fortsätter öka. Vi tror att denna bransch är väldigt viktig för att vi ska klara klimatmålen, och vår utsläppskalkylator och CO2-portfölj kan underlätta för dem att komma i gång snabbt, säger Cozette Wachtmeister.

Cool Company är det första bolaget som valt att integrera Removements lösning i sin plattform. Detta innebär att deras kunder i sin tur också har möjlighet att klimatinvestera i koldioxidinfångning, varje gång de fakturerar.

–Vi arbetar med en rad åtgärder för att minska vårt klimatavtryck, och har valt att dessutom komplettera vår utsläppsminskning med nedtagning och kolinlagring för att kunna nå hela vägen i mål. Nu tar vi nästa steg och erbjuder alla våra frilansare att göra detsamma tillsammans med Removements smidiga lösning, säger Matilda Konkell, hållbarhetsansvarig på Cool Company.

Removement samarbetar med en rad olika företag som valt olika vägar för att fånga och lagra CO2. I deras portfölj hittar man bland annat biokol, bio-olja och mineralisering av CO2 i cement. Dessa är noggrant utvalda utifrån att de ska kunna visa upp mätbara och verifierade resultat och är dessutom tredjepartsgranskade av erkänd aktör. Allt sker genom total transparens för kunden och köpet kopplas till en Dashboard där företaget kan följa sin klimatutveckling över tid.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>