Hitta experten: Klimatforskning och klimatkonferensen COP27 i Sharm el-Sheikh i Egypten
Hem STUDIER Hitta experten: Klimatforskning och klimatkonferensen COP27 i Sharm el-Sheikh i Egypten

Hitta experten: Klimatforskning och klimatkonferensen COP27 i Sharm el-Sheikh i Egypten

Publicerat av: Redaktionen

Letar du som journalist efter forskare som kan kommentera klimatfrågan?

Stockholms universitet har flera forskare på plats på Förenta nationernas klimatkonferens COP27 i Sharm el-Sheikh i Egypten 6-18 november.

FORSKARE PÅ PLATS PÅ COP27 I SHARM EL-SHEIK

Klimatpåverkan på jordens ekosystem, Arktis och COP27 i stort
Gustaf Hugelius, docent vid Institutionen för naturgeografi och biträdande föreståndare för Bolincentret för klimatforskning. På plats 10-12 november för att hålla flera presentationer i Cryosphere Pavilion om hur klimatförändringar påverkar Arktis, permafrost och våtmarker. Kan svara på frågor om klimatpåverkan på jordens ekosystem, allt kring Arktis men även COP27 i allmänhet.
Kontakt: gustaf.hugelius@natgeo.su.se eller tfn 070-7972952

Miljörättvisa, klimatanpassning och ursprungsfolk
Suanne Segovia, doktorand vid Institutionen för ekonomisk historia och internationella relationer och medverkande i projektet GlocalClim (Glocalizing Climate Governance: The role of Integrated Governance for a Just and Legitimate Adaptation to Climate Risks). Vid COP27 kommer hon att genomföra enkäter om deltagares uppfattningar om legitimitet och rättvisa i global styrning samt intervjua representanter för ursprungsbefolkningar får olika delar av världen.
Kontakt: suanne.segovia@ekohist.su.se, i andra hand tfn 076-916 60 25
Språk: engelska och spanska

Hitta experten: Klimatforskning och klimatkonferensen COP27 i Sharm el-Sheikh i Egypten

Mätning av Kebnekaises sydtopp – en del av klimatforskningen vid Stockholms universitet

Livsmedelssystem, vatten, lokal anpassning, ekonomi och resiliens
Nathanial Matthews, senior rådgivare vid Stockholm Resilience Centre och verksam inom Global Resilience Partnership som organiserar The Resilience Hub under COP27. Finns på plats 7-16 november. Kan svara på frågor om livsmedelssystem, vatten, lokal anpassning, ekonomi och resiliens i allmänhet.
Kontakt: nmatthews@globalresiliencepartnership.org eller tfn +44 77 4898 6554
Språk: Engelska

Flera forskare som följer COP27 (från Sverige) och är tillgängliga för kommentarer:

Organisationers, företags och civilsamhällets roller i klimatomställningen
Naghmeh Nasiritousi, forskare vid Statsvetenskapliga institutionen. Har medverkat vid flera klimatmöten och har kunskaper om förhandlingarna.
Kontakt: naghmeh.nasiritousi@statsvet.su.se, alt 08-16 34 66 (vidarekoppling till mobil)

Allmän opinion och legitimitet i den globala klimatpolitiken
Lisa Dellmuth, professor i internationella relationer. Forskar om rollen av allmän opinion och legitimitet i global politik, med särskilt fokus på klimatanpassning. I samband med COP27 kommer hon (att digitalt) inom ramen för projektet GlocalClim att genomföra enkäter om deltagares uppfattningar om legitimitet och rättvisa i global styrning.
Kontakt: lisa.dellmuth@su.se

Vilken roll spelar klimatförhandlingar?
Karin Bäckstrand, professor i samhällsvetenskaplig miljöforskning vid Statsvetenskapliga institutionen och tidigare medlem i Klimatpolitiska rådet. Karin Bäckstrand kan svara på frågor om civilsamhällets och internationella institutioners roll i klimatförhandlingar och samspelet mellan nationellt beslutsfattande och internationella förhandlingar. Kontakt: karin.backstrand@statsvet.su.se, 08-16 15 78, Mobil: 070-565 96 97

Stockholms universitets expertlista om klimat och klimatförändringar
Se även vår ordinarie stora expertlista om klimat och klimatförändringar med forskare vid Stockholms universitet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>