Sänkt värme och minskad ventilationstid i Malmö stads lokaler ska spara energi
Hem ENERGI Sänkt värme och minskad ventilationstid i Malmö stads lokaler ska spara mer energi

Sänkt värme och minskad ventilationstid i Malmö stads lokaler ska spara mer energi

Publicerat av: Redaktionen

Med anledning av energikrisen sänks temperaturen i Malmö stads lokaler med en grad mellan 15 november och 31 mars.

Samtidigt kortas ventilationstiden med en timme per dygn.

Åtgärderna minskar användningen av både el och fjärrvärme.

Idag har Malmö stads lokaler en inomhustemperatur på 21 grader i genomsnitt, den kommer att sänkas till 20 grader under vintern. Ventilationstiden i lokalerna minskas samtidigt med en timme per dygn, så den sätts igång 30 minuter före och stängs av 30 minuter efter verksamhet.

Sänkt värme och minskad ventilationstid i Malmö stads lokaler ska spara energi– Vi beräknar att de här åtgärderna kommer att bespara strax under 3 miljoner kilowattimmar. Det motsvarar ungefär en månads energiförbrukning i stadens fastigheter, säger servicedirektör Louise Strand.

Efter sänkningen kommer temperaturen inte att understiga 20 grader, i enlighet med Arbetsmiljöverkets rekommendationer. Både den och ventilationsåtgärderna är tillfälliga insatser. De berör inte lokaler där hälsa- vård och omsorgsförvaltningen, arbetsmarknads- och socialförvaltningen, funktionsstödsförvaltningen, särskolor och liknande bedriver sin verksamhet.

Alla nämnder i Malmö stad har fått i uppdrag att under hösten ta fram och genomföra konkreta åtgärder, för att få ner energiförbrukningen i våra verksamheter med anledning av den rådande energikrisen .
– Hela samhället behöver hjälpas åt med att få ner vår gemensamma elförbrukning, för att skapa bättre förutsättningar inför vintern. Tillsammans gör våra åtgärder stor skillnad, vi bidrar till att minska risken för frånkoppling och dessutom få ner elpriserna, säger Louise Strand.

Åtgärderna leder också till minskade kostnader, men de stora variationerna i energipriser gör det svårt att uppskatta besparingen i kronor i nuläget.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>