Kock’n’roll när Tinder används för rekrytering
Hem LIVSSTIL Kock’n’roll när Tinder används för rekrytering

Kock’n’roll när Tinder används för rekrytering

Publicerat av: Redaktionen

Linnéa Ritter, rekryterare på Sasongspersonal.se, har börjat använda dejtingdjungelns största aktör, Tinder, som rekryteringsverktyg.

”Killarna blir glada för att vi matchat och sen nyfikna över mitt förslag”, säger hon och ler.

Som rekryterare är innovation och kreativitet ett måste för att alltid ligga i framkant i rekryteringsprocessen och särskilt med den kockbrist som råder i hela landet. Linnéa Ritter på Sasongspersonal.se upptäckte att det fanns mycket kökspersonal på Tinder och bestämde sig för att testa om det gick att rekrytera dem. “Min multitaskingnerv kickade igång efter en tids närvaro på Tinder. Varför inte kombinera nytta med nöje!”, berättar Linnéa.

Kock’n’roll när Tinder används för rekrytering

Hon avslöjar att många blir överraskade och känner att det är för bra för att vara sant, både jobbförslag och en härlig matchning. “Eftersom jag skriver på ett transparent och ödmjukt sätt så tas det emot bra. Många svarar att de ska gå in och göra en ansökan eller åtminstone spana in vår hemsida”, berättar Linnéa.

Rekryteraren tycker det är charmigt när killarna även lite smidigt undrar vilken typ av mat som skulle få hennes mage att spinna och hjärta att klappa.

När Linnéa får frågan huruvida speciellt kockarna framhäver sina köksskills på dejtingappen svarar hon skämtsamt: ”Nja, det känns som att de tycker att deras yrkestitel och profilbild i skinnförkläde framför en snajdig uppläggning räcker för att sälja in sig hos tjejerna, haha.”

Enligt Linnéa är det i övrigt en hel del killar från andra branscher som inte är blyga med att skriva en CV-liknande text i sin profil, så det finns onekligen kandidater för olika yrken på Tinder.

På frågan om dejtingappar kan bli ett framtida rekryteringsverktyg svarar hon: ”Nej det tror jag inte. Primärt tycker jag att Tinder ska användas som en rolig och flörtig app. Men så klart, trillar man på kompetenta och intressanta profiler som vi på Sasongspersonal.se kan matcha med det perfekta jobbet, då tar jag chansen!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>