Kungliga Djurgårdens Intressenter förbinder sig att agera i klimatfrågan
Hem MILJÖ Kungliga Djurgårdens Intressenter förbinder sig att agera nu i klimatfrågan

Kungliga Djurgårdens Intressenter förbinder sig att agera nu i klimatfrågan

Publicerat av: Redaktionen

Kungliga Djurgårdens Intressenter har nu undertecknat The Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism.

Därmed sällar de sig till destinationer som Göteborg, Aten, Finland, Scotland och 700 aktörer världen över som förbundit sig att bidra till att minska besöksnäringens klimatpåverkan.

Drygt 80 representanter för Kungliga Djurgårdens Intressenter samlades den 15 november för att följa upp gemensamt ställda mål och blicka framåt. Som ett led i det långsiktiga och strategiska hållbarhetsarbetet skrev Kungliga Djurgårdens Intressenters styrelse under The Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism. På plats via länk för att högtidligen övervara signeringen var Jeremy Smith, en av författarna till deklarationen. Deklarationen, som togs fram i samband med COP26 i Glasgow 2021, är ett globalt initiativ för att sätta fokus på klimatfrågor kopplade till turism och driva på för minskning aa besöksnäringens klimatpåverkan.

The Glasgow Declaration belyser den akuta nödvändigheten att agera i klimatfrågan. De som skriver under deklarationen åtar sig att mäta, sänka sina utsläpp, regenerera och säkra finansiering. Genom att skriva under deklarationen förbinder sig Kungliga Djurgårdens Intressenter att ta fram en konkret handlingsplan för minskade utsläpp inom tolv månader. En sådan plan finns redan upprättad genom det gedigna målinriktade arbete som gjorts intressenterna emellan. Planen kommer att lämnas in inom kort. Målet med The Glasgow Declaration är att skapa engagemang och driva på utvecklingen för att minska turismens koldioxidutsläpp med minst hälften under de kommande tio åren och nå netto noll så snart som möjligt före år 2050.

– Vi på Kungliga Djurgården vill vara med och driva på utvecklingen av en hållbar turism. Att underteckna The Glasgow Declaration är en naturlig följd av det djupa engagemang i frågorna som alla vi på Djurgården känner. Det ställer krav på oss att mäta, agera och följa upp – ett arbetssätt vi redan arbetar efter, säger Camilla Zedendahl, vd Kungliga Djurgårdens Intressenter.

Kungliga Djurgårdens Intressenter förbinder sig att agera i klimatfråganUnder dagen offentliggjordes även att the Global Sustainable Tourism Council (GSTC) beslutat förlägga sin världskongress till Sverige, Stockholm och Kungliga Djurgården 2024. Detta efter en gemensam inbjudan från Visit Sweden, Visit Stockholm, Tillväxtverket och Kungliga Djurgårdens Intressenter.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>