Läkare för miljön Skåne vinner årets miljöpris
Hem MILJÖ Läkare för miljön Skåne vinner miljöpris

Läkare för miljön Skåne vinner miljöpris

Publicerat av: Redaktionen

Malmö stads föreningspris för ideella insatser för en hållbar stad går i år till Läkare för miljön Skåne.

De prisas för sitt arbete med kunskapsspridning om sambandet mellan klimatomställning och hälsa.

Läkare för miljön Skåne verkar för att sprida kunskap om sambanden mellan mänsklig och planetär hälsa med särskilt fokus på klimatomställning och hållbar hälso- och sjukvård. Gruppen består av läkare från spridda specialiteter, verksamma i hela Skåne men verkar främst i Malmöområdet.

Läkare för miljön Skåne bildades i september 2019 som lokalförening till den etablerade ideella föreningen Läkare för miljön. Föreningen är politiskt och religiöst obunden.

Utdrag ur priskommitténs motivering:

Läkare för miljön Skåne vinner årets miljöpris

Flygbild över Malmö. Fotograf: Apelöga

”… Föreningen sprider kunskap som har potential att snabba på en förändring som är gynnsam för klimatet, individen och samhället genom att rikta strålkastarljuset mot gemensamma och personliga beteendeförändringar. Från effekterna av läkemedel på mark och miljö till en hållbar sjukvårdssektor gör föreningen en bred, betydande och informativ samhällsinsats.”

Föreningen tilldelas 20 000 kronor och priset delades ut på Malmö stads föreningsgala den 29 oktober. Vinnaren utsågs av en priskommitté tillsatt av kommunstyrelsen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>