Lenovo CO2 Offset Services når milstolpen på 1 miljon ton i koldioxidkompensation
Hem MILJÖ Lenovo CO2 Offset Services når nu milstolpen på 1 miljon ton i koldioxidkompensation

Lenovo CO2 Offset Services når nu milstolpen på 1 miljon ton i koldioxidkompensation

Publicerat av: Redaktionen

Idag når Lenovos CO2 Offset Services en viktig milstolpe: Lenovos kunder har kompenserat för mer än 1 miljon ton koldioxid från sina köp av Think-datorer.

Lenovo meddelade också att företag nu kan lägga till Lenovo CO2-kompensationer till sina köp av utvalda Lenovo ThinkSystem-servrar.

Genom ett enkelt köptillägg kan företag och konsumenter kompensera för de koldioxidutsläpp som allt från tillverkningen till leveransen av en dator eller server resulterar i, såväl som den ström som förbrukas under enhetens livscykel.

Genom att arbeta med den globala tredjepartsrådgivaren Climeco, kanaliseras medlen till FN-godkända miljöprojekt som väderkvarnar, solceller och initiativ för förnybar energi.

Ökande efterfrågan på ESG-tjänster

Sedan lanseringen 2021 har användandet av tjänsten ökat, och mängden koldioxidkompensation från kunder har ökat tvåsiffrigt kvartal till kvartal. Detta indikerar att företag i allt högre grad letar efter IT-lösningar som tillgodoser deras ESG-relaterade behov och som gör det möjligt för dem att minska sitt klimatavtryck.

Fler klimatstrategier

Koldioxidkompensation är bara en del av Lenovos strategi för mer hållbara innovationer. Lenovo TruScale erbjuder teknisk utrustning och tjänster på abonnemang eller på tjänst-basis, vilket minimerar slöseri i hela värdekedjan.

Lenovo har också banat väg för anmärkningsvärda innovationer som användningen av lågtemperaturlödningsteknik som minskar utsläppen av växthusgaser under tillverkningen av datorer och har delat det med industrin gratis. Dessutom levererar Lenovo Neptune Direct Water-Cooling-teknik branschledande datacentereffektivitet genom att återvinna slingor av varmt vatten för att kyla system och gör det möjligt för kunder att minska strömförbrukningen med upp till 40 procent.

Lenovo CO2 Offset Services når milstolpen på 1 miljon ton i koldioxidkompensation

Företagets mål att minska utsläpp för att nå netto-noll granskas för närvarande av initiativet Science Based Targets för validering av Net-Zero Standard. Under FY2021-22 rapporterade Lenovo framsteg mot sina mål för minskat utsläpp 2030, inklusive 15 procents minskning av scope 1 och 2 (direkta) utsläpp. Företaget ökar även sitt fokus på att samarbeta med leverantörer som bidrar till att minska utsläppsintensiteten över hela värdekedjan (scope 3-utsläpp).

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>