Lys upp det smarta hemmet
Hem TEKNIK Lys upp det smarta hemmet

Lys upp det smarta hemmet

Publicerat av: Redaktionen

Den 27 juni kl 15 lanserades det holländska Signify i Eindhoven sin senaste smarta LED-lampa i Philips Hue serien, denna gång med inbyggd Bluetooth som styrs via en app i mobiltelefonen.

Upp till åtta olika användare kan kontrollera belysningens styrka, färg och om det vita ljuset ska vara kallt eller varmt.

Ljuset kan även röststyras via Alexa och Google Home högtalare.

– Med Philips Hue Bluetooth app kan du lätt styra din belysning och skapa atmosfär med ljuset styrka och färg som kompletterar din heminredning. Du kan lätt ansluta Philips Hue till Alexa eller Google Assistant och därmed röststyra belysningen. Systemet är lätt att använda och att förstås av alla familjemedlemmar, säger George Yianni, teknisk chef (CTO) för Philips Hue.

Lys upp det smarta hemmet

Signify (Euronext: Light) är världsledande inom belysning och smarta belysningslösningar för både den kommersiella- och konsumentmarknaden. Philips Hue är ett smart och smidigt sätt att med belysning skapa stämning vid middagsfesten eller avkoppling i slutet av dagen eller varför inte få ny energi när de sista sysslorna i köket ska klaras av innan det är dags att krypa till sängs.

– Du kan börja med en enda Hue Led-lampa och senare ansluta till flera Hue Bluetooth-produkter samtidigt. De kan enkelt uppgraderas till fler funktioner som kan anslutas till en Hue Bridge, säger George Yianni medan han demonstrerar hur belysningen styrs vis sin smartphone och en tv-monitor i Signifys huvudkontor i Eindhoven.

Med Philips Hue Bluetooth-app tänds och släcks-, dimmas- eller stärks belysningen till önskad nivå via en app i telefonen. Det finns miljontals färger att välja mellan och det vita ljuset kan nyanseras till önskad nivå. Belysningen kan förinställas och max åtta användare kan styra samma belysning. Allt som behövs är som sagt en smartphone.

– Att ansluta Philips Hue med Bluetooth LED-lampor till Alexa är enkelt. Lamporna kan köpas via Amazon.com och i elhandeln. Alexa kan slutföra installationsprocessen åt dig. Du slår sedan bara på strömbrytaren och säger ”Alexa, upptäck mina enheter” så är du inne i systemet, förklarar George Yianni och fortsätter.

– För Googles hem- och Googles Nest-enheter kan du enkelt konfigurera dina Bluetooth-lampor för Hue på Googles startsida i några enkla steg.

Philips Hue bryggan är fortfarande systemets hjärta, eftersom det gör att användarna kan nyttja alla funktioner och fördelar fullt ut. Lägger man till en Philips Hue-brygga kan systemet expandera till flera ljus och smarta tillbehör i hela hemmet, både inomhus och ute.

Från och med hösten 2019 lanseras Philips Hue med Bluetooth, E27 och GU10, i Europa samtidigt som den nya generationen spottar och takapplikationer lanseras; Philips Hue White, Philips Hue White-Ambiance och Philips Hue White and Color Ambiance. Fler Bluetooth-aktiverade produkter kommer senare i år och 2020. Priserna varierar från 199 SEK för en Hue White Bulb, till 629 SEK för en Hue White and Color Ambiance bulb.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>