Här är materialet som samlar alla biogasfordon på marknaden
Hem TRANSPORT Här kommer materialet som samlar alla biogasfordon på marknaden

Här kommer materialet som samlar alla biogasfordon på marknaden

Publicerat av: Redaktionen

För dig som vill vara miljösmart är biogasdrivna fordon ett kostnadseffektivt alternativ.

Att byta till ett biogasdrivet fordon är enkelt och det finns många att välja bland.

I broschyren Gasfordon 2022 har BioDriv Öst samlat alla biogasdrivna personbilar, transportbilar och lastbilar på den svenska marknaden.

Just nu finns drygt 40 olika modeller av gasfordon på den svenska marknaden – 26 personbilar, 4 transportbilar och 12 tunga lastbilar. Broschyren Gasfordon 2022 ger en åskådlig översikt över utbudet och hur det fungerar att köra biogasbil. Som komplement finns en tankningsfilm som visar hur enkelt det är att tanka biogas.

– De senaste åren har vi fått vara med om både kris och krig. Intresset för att kunna tanka ett förnybart drivmedel som både är hållbart och kan produceras i Sverige har blivit allt tydligare, säger Beatrice Torgnyson Klemme, vd på BioDriv Öst.

Broschyren riktar sig både till dig som överväger att köpa ett gasfordon privat, och till företag och offentliga organisationer som vill köpa eller upphandla klimatsmarta transporttjänster och miljöfordon. För den som inte vill eller kan köpa en ny bil finns en begagnatmarknad med konkurrenskraftiga priser.

I Sverige är andelen förnybar biogas i fordonsgasen över 95 procent, vilket ger stor klimatnytta. Biogas är också det drivmedel som till högst andel produceras i Sverige. Med över 200 tankställen och fler på gång blir det allt enklare att tanka biogas. Dessutom är drivmedelspriset vanligen lägre än på bensin.

En fördel med personbilarna är att de kan köras på bensin om det i undantagsfall inte är möjligt att tanka biogas. Det ger samma enkelhet och flexibilitet som en laddhybrid, fast med en betydligt längre räckvidd på det förnybara drivmedlet.

Här är materialet som samlar alla biogasfordon på marknadenI och med klimatbonusen på 10 000 kronor vid köp av en nytillverkad gasbil blir inköpet sällan dyrare än för motsvarande diesel- eller bensinbil. Dessutom är gasbilar bra som förmånsbilar. De klassas som miljöbilar och har därmed nedsatt förmånsvärde, vilket innebär lägre förmånsskatt. Kort sagt, gasfordon möjliggör en kostnadseffektiv och enkel omställning till förnybart.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>