Premiär för tre nya folk-elbilar!
Hem TRANSPORT Fulladdat med premiärer och nyheter på eCarExpo i helgen!

Fulladdat med premiärer och nyheter på eCarExpo i helgen!

Publicerat av: Redaktionen

På fredag 7/2 vrids strömmen på för en premiär- och nyhetsspäckad elbilshelg på Friends Arena i Solna, eCarExpo. Sex nya spännande elbilar gör entré och ett klassiskt motorcykelmärke, Harley Davidson, visar sin första eldrivna modell.

Helt nya laddhybrider från premiummärkena och en rad viktiga nyheter från laddteknikindustrin för bilister och flerfamiljshus utlovas.

Besökarna får även provköra 24 bilmodeller på världens längsta inomhustestbana för elbilar, 600 meter lång.

Aldrig förr har frågorna kring elbilar, laddning och samhällets inställning till hållbarhet varit hetare, viktigare och fler än idag. Därför har eCarExpo på fyra år blivit ett unikt och viktigt nav för konsumenterna att få svar på sina frågor, få en komplett överblick av marknaden för el- och laddbara bilar och all laddteknik som erbjuds och, inte minst, att få prova och jämföra marknadens bilmodeller – allt inomhus, på en och samma plats.

Fulladdat med premiärer och nyheter på eCarExpo i helgen!

När eCarExpo-mässan nu kommer till Friends Arena i helgen den 7-9 februari är det därför fullt av premiärer, nyheter och ett massivt informationsprogram från stora scenen med allt för livet med elbilen. Ett särskilt fokus riktas mot att ge information till fastighetsägare som står inför nya investeringar och söker svar om hur de ska hantera sin i laddinfrastruktur för elbilar. Men även heta ämnet hållbarhet i batteriproduktion diskuteras med bland andra Volvo.

Det norska familjeföretaget Defa är mässans exklusiva laddpartner och ser till att ladda de 24 olika laddbara bilmodeller som finns för provkörning på den 600 meter långa inomhustestbanan (världens längsta, Geneves bilsalongs bana är 452 meter). De riktar också sin uppmärksamhet mot fastighetsägare och BRF:er med att hålla kurs om nya, tekniskt innovativa och ekonomiska system för elbilsladdning för BRF:er och flerfamljshus.

Spänningen är extra stor på Friends Arena eftersom sex bilmärken premiärvisar sina nya elbilar på eCarExpo i Stockholm. I övre prisklasserna lanseras nya Audi e-tron Sportback och Tesla Model 3-utamnaren Polestar 2. Volkswagen visar helt nya elmodellen ID3 och i samma, lite lägre prisklass, kommer Honda med sin charmiga citybil ”e” och Mazda med sin crossover MX-30. BMW visar även upp sin nya elkonceptbil iNext.

Många höjer säkert på ögonbrynen och spetsar öronen över Harley Davidsons första eldrivna motorcykel, LiveWire, som nu visas för första gången i Sverige på eCarExpo.

Men här finns också folkbilspremiärerna från i höstas, första el-Minin Cooper SE, och Kias nya laddhybrider XCeed och Ceed SW PHEV.

Nya laddhybrider är det också gott om, BMW visar en hel radda nya modeller, Mercedes och Ford lanserar också flera helt nya laddhybrider, och Hyundai, Nissan och Renault visar höstens nyheter, bland flera andra.

En annan intressant nyhet på mässan är kinesiska Maxus som är en nykomling i Sverige bland helt eldrivna transportbilar. På mässan är transportbilar ett nytt och växande segment, där även Volkswagen och Mercedes visar sina nya batteridrivna elbilar, och Ford sin nya laddhybrid.

Men eCarExpo handlar om mycket mer än bara elbilar, här visas en helt ny stockholmstillverkad eldriven bärplansbåt, Candela Seven, som har häpnadsväckande prestanda, ett elflygplan och många av marknadens elcyklar och skotrar, som också kan provas på en egen inomhusbana.

ÖPPETTIDER

Mässan öppnar fredag den 7/2 kl 10-17 för bransch- och pressbesökare och är öppen för allmänheten lördag 8/2 kl 10-18 och söndag 9/2 kl 10-16.

PRESSMÖTE TORSDAG 6/2 12.30-14.30

Vi hälsar dig välkommen till vårt pressmöte på Friends Arena, Ingång K, torsdagen den 6/2 kl 12.30 – 14.30. Vi kommer att ge dig förhandsinformation om mässans alla höjdpunkter, bil- och laddningsnyheter och låta dig själv provköra några laddbara elbilar på vår unika inomhusbana, bland andra lyxcoupén Polestar 1. Anmäl dig i förväg senast tisdag 4/2, om du inte har gjort detta i ackrediteringen, till lars-ola.nordqvist@nowa.se

Agenda:

  • Lätt lunch
  • Allt nytt om eCarExpo. Highlights, nyheter och premiärer.
  • Kunskap om elbilar och elbilsladdning. Seminarieprogram för bransch och konsumenter fredag-söndag – Fokus BRF- och flerfamiljsfastigheter, Morgondagens mobilitet, Smarta städer.
  • Möjlighet till provkörningar på inomhusbanan – Prova nya Polestar 1 (1,7 Mkr) m fl.

GLÖM INTE ATT ACKREDITERA DIG: Du är välkommen att ackreditera dig till eCarExpo 2019 som journalist/fotograf/medierepresentant. Ackrediteringsansökan är bifogat i pressutskick och kan även laddas ner från hemsidan www.ecarexpo.se

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>