Miljözon klass 2 införs på Hornsgatan nästa vecka
Hem INFRASTRUKTUR Miljözon klass 2 införs på Hornsgatan nästa vecka

Miljözon klass 2 införs på Hornsgatan nästa vecka

Publicerat av: Redaktionen

Miljözon klass 2 införs på Hornsgatan i Stockholm från och med den 15 januari 2020.

Införandet av miljözonen innebär att endast vissa typer av fordon får köra på Hornsgatan och det görs för att förbättra luftkvaliteten i området.

Miljözon klass 2 införs på Hornsgatan nästa vecka

Miljözon klass 2 ställer krav på äldre personbilar, lätta bussar och lätta lastbilar. Äldre bensin- och dieseldrivna personbilar, lätta bussar och lätta lastbilar ska minst uppfylla kraven för utsläppsklassen Euro 5 för att få färdas på Hornsgatan. Kravet på Euro 5 gäller även fordon som har etanol, biogas eller naturgas som drivmedel. Det kommer däremot att vara tillåtet för alla bilar att korsa Hornsgatan.

Den 1 juli 2022 förstärks kraven för miljözonen. Då ska dieseldrivna personbilar, lätta bussar och lätta lastbilar uppfylla utsläppskraven för klassen Euro 6.

Uppdelning i utsläppsklasser Euro 5 och Euro 6

  • Bilar registrerade från och med 1 september 2011 tillhör utsläppsklass Euro 5.
  • Bilar registrerade från och med 1 september 2015 tillhör utsläppsklass Euro 6.

På Transportstyrelsens webbplats kan du ta reda på vilken utsläppsklass ditt fordon tillhör.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>