How would you like to contact us?

Nordens största mässa för certifierade ekologiska livsmedel förhandsvisar produktnyheter

Återförsäljare och yrkesverksamma inom matservice både inom och utanför Skandinavien kommer att vara bland de första som upptäcker de senaste certifierade ekologiska livsmedlen på väg ut på marknaden, på nästa upplaga av Nordic Organic Food Fair – som återigen arrangeras på MalmöMässan, den 13-14 november.

Drycker med CBD, lavendelsirap, smörgåspålägg med soltorkade tomater, ärtproteinbullar, chiasmoothies, vete- och fröspagetti och rödvinsost, plus en mängd ekologiska olivoljor och lokalt tillverkad honung – det är bara några av alla nyheter som premiärvisas på Skandinaviens ledande fackmässa för certifierad ekologisk mat och dryck.

Här är ett litet urval av de produkter som lanseras, eller är nyheter, på mässan 2019:

Coco Wilson förhandsvisar sinOrganic Raw Coconut Water med CBD. Denna hälsodryck, som är framställd av aromatiskt friskt kokosvatten från Nam-Hom kokosnötter i Thailand och ren CBD, kan användas för muskelåterhämtning efter träning (monter K11A).

Obsthof Retter lanserar sitt handgjorda ekologiska rotelixir i två smaker – Ginger och Curcumin. Elixiret är framställt i en fruktfabrik och innehåller ingredienser som färsk ingefära, gurkmeja, lime, citron, apelsin, äpple, hampa, salvia, enbär och rårörssocker (monter G41).

Ferm Kombucha introducerar sin kombucha på burk. Detta är ett hälsosamt alternativ till alkohol och klassiska söta drycker och finns i smakerna Ginger Lemongrass, Mandarin Star Anise, Mint Lavender och Blueberry Cassis (monter J92).

Sonnentor lanserar Gingerbread Time Tea och Cinnamon Magic Tea. Dessa populära julsmaker är de senaste teblandningarna denna säsong, och en välkommen omväxling från klassiska fruktteér (monter G13).

Woccoco Fine Foods lanserar tempeh smaksatt med ingefära och tamari. Detta protein- och fiberrika alternativ till kött är kolesterolfritt, rikt på vitamin B2, B3, och B6, magnesium, mangan, fosfor och zink (monter M34).

Amvrosia Gourmetlanserar Sundried Tomato Spread, perfekt att ha på en bagel, smörgås eller på grillad kyckling. Pålägget har en kombination av sötma och syra från de soltorkade tomaterna, med ett litet inslag av basilika (monter J31C).

Öun Drinks introducerar sin ekologiska bubblande krusbärsdryck från Saaremaa, Estlands största ö. Den är gjord på ekologisk äppeljuice blandad med krusbär och finns på 330 och 750 ml flaskor (monter F71G).

Mellifera Honeylanserar sin Bio Honey med hallon. Denna ekologiska honung, som är rik på antioxidanter, är ett alternativ till sylt med socker och konserveringsmedel. Den är rå och oprocessad för att bevara viktiga enzymer, aminosyror och vitaminer (monter H93).

Vamvalis Foods S.A introducerar Terrabites sesame squares, med naturliga ingredienser. Den nya serien sesamsnacks finns i tre smaker: sesam och chia, sesam och linfrön, sesam och röd quinoa och sesam kokosnöt (monter F46).

Sana Plant Extract SRLlanserar sirap med ekologisk aronia och lavendel. Sirapen med aronia och lavendelinnehåller lite socker och smakar som mogna körsbär (monter H64A).

Aldka Organic Farm presenterar sina färska fikon från Medjool, Seqee, Sukary och Wanan. Processen och kvalitetskontrollen har ekologisk certifiering från BCS (monter M40).

Culterra Olive Oil lanserar sin ekologiska extra virgin olivolja från Sitia på Kreta, Grekland, framställd med ultra-låg syrehalt (0.3) och en fruktig, bitter, men milt kryddig smak (monter H31E).

Choco group, UABlanserar Mulate organic chocolate spreads. De är gjorda av en internationellt prisbelönt “bean-to-bar”-tillverkare, och finns som ekologisk choklad med svartvinbär,caramel, tahini, nötter eller hampa (monter L1).

Si-Mel Savidakis & Co presenterar Melaion – Bio Cretan Thyme Honey och Extra Virgin Olive Oil. Familjen Savidakis har återskapat en speciell tradition där de blandar honung med pärlor av olivolja (monter H31D).

Karpos Company introducerar sin “Summer Tomatoes” färdig gourmeträtt med ris. Måltiden som är lagad enligt traditionella medelhavsrecept, är fri från konstgjorda tillsatser, smakförstärkare, konserveringsmedel och koncentrat (monter J31J).

Runakay Plus lanserar sin takeaway superfood-frukost i 250 ml glasflaskor. Denna balanserade veganska superfood-shake är nyttig, praktisk och gjord på en blandning av mandel, frukt och quinoa – sötad med dadlar. Smakerna är: Cocoa, Coffee, Matcha Tea och Fruit Mix (monter M60).

EOS Nutrisolution introducerar Fruit & Carrot Snack Bar, utan tillsatt socker, med 70 % frukt och 12 % grönsaker. Man visar också hela sin serie med 100 % naturliga, funktionella produkter (monter K31D).

IMS Höllinger GMBH lanserar ekologisk sirap med citrongräs och rosmarin och ekologisk spritz soft drink med citrongräs och rosmarin. Rosmarin är en klassisk ingrediens i Medelhavsköket och blandad med uppfriskande citrongräs ger den en aromatisk smak (monter G41E).

Crespí Mallorca Spices introducerar sin Picalgas-serie med ekologiska nötter, kryddor och sjögräs som smaksättare i maträtter (monter K41C).

Artemisia Estates Olive Oilpresenterar Song of Odysseus,en både mjuk och sammansatt extra virgin olivolja med låg syrehalt. Denna olja som främjar hjärt- och kärlhälsa, kan ge en fin touch till speciella maträtter eller berika vardagsmaten (monter H31G).

Cordero Organic S.L visar sitt ekologiska premium-lamm. Detta hela slaktlamm innehåller de smakrikaste och möraste delarna av lammet: lägg, bog, sida, hals och racks.Lammet finns även med halal- ochkosher-certifiering (monter K41D).

Yanni’s Olive Grovelanserar soltorkade gröna olivsnacks med frukt. Dessa snacks, som innehåller en lägre salthalt och är naturligt sötade, kan användas i sallader, yoghurt och glass eller kan ätas som de är (monter G31G).

Olevion olivoljespread är ett nyttigt alternativ till smör och margarin. Det är tillverkat av 100 % vegetabiliska ingredienser, 93 % äkta extra virgin olivolja och noll transfetter, konstgjorda färgämnen, smaktillsatser, salt eller socker (monter J31E).

Agriblea lanserar Ciappa Soft ekologiska soltorkade tomater i en komposterbar fyrfärgspåse. 2019 utökade företaget sin förpackningsserie med nya miljövänliga, helt komposterbara påsar. Samtidigt med lanseringen av dem presenterar företaget även nya produktvarianter av Ciappa soft, en mjuk version av deras soltorkade tomater (monter L61).

Rawsophy lanserar sitt nya märke på mässan. Produktserien innehåller gourmet fusion snackkombinationer: Activated Almonds, Kale Chips och Nut Crackers – som fungerar som en nyttig snackprodukt för både vuxna och barn (monterJ31K).

Dejunkeds nya chiasmoothies har tre smaker – Granatäpple, hallon, rödbeta och ingefära, Mango, passionsfrukt, citron och gurkmeja, och Äpple, kiwi, banan och spirulina. De är fria från raffinerat socker och består endast av frukt, bär och super foods. 100 % ekologiskt, naturligt och veganskt (monter J11F).

Antonopoulos Farm introducerar sin fullkornsvete-spagetti, helt framställd av ekologiska, lokala vetevarianter (icke-hybrid säd). Genom att den strikt skapats med principerna för ekologiskt lantbruk och en kombination av traditionella lantbrukstekniker och avancerad produktion, har denna fullkornsspagetti ett högt näringsvärde (monter J31H).

Sporos presenterar sin kvalitets-rosmarin odlad i Grekland. SPOROS-Rosemary BIO fick 3 stjärnor i tävlingen Great Taste 2019 (monter F31G).

Tomates Paso Doblelanserar Montañés tomaterpå mässan. De är fria från kemikalier, framtagna utan konstgjord värme och i enlighet med reglerna för biodynamisk odling (monter G200).

Klosterkäserei Schlierbach presenterar Wein, en distinkt aromatisk mjuk ost gjord på ekologisk mjölk. Wein raffineras med rött vin under lagringen, för att ge osten dess karaktäristiska mörka, ätbara skal. I kombination med det delikata vitmöglet utvecklar detta en speciellt fin smak. (monter G41).

Du hittar ännu fler nyheter i den fullständiga listan över mässans höjdpunkter här > https://www.nordicorganicexpo.com/foodanddrinkshowhighlights2019/.

Related Articles