Nordlo ökar ambitionen med hållbarhetsarbetet, siktar på Net Zero
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Nordlo ökar ambitionen med hållbarhetsarbetet, siktar på Net Zero och cirkulära flöden

Nordlo ökar ambitionen med hållbarhetsarbetet, siktar på Net Zero och cirkulära flöden

Publicerat av: Redaktionen

Med start 2021 tog Nordlo ett strategiskt grepp om hållbarhetsarbetet och gjorde en omfattande redovisning för 2020.

Arbetet resulterade även i agenda med fem strategiska områden och målsättningar för koncernen kopplade till de globala målen.

Nordlo ökar ambitionen med hållbarhetsarbetet, siktar på Net Zero

Fredrik Almén, koncernchef på Nordlo

I den nu publicerade hållbarhetsredovisningen för 2021 ökar bolaget ambitionsnivån och vill bland annat linjera hela koncernens arbete mot Net Zero och cirkulära flöden.

– Vi redovisar hållbarhetsarbetet inom Nordlos olika verksamhetsområden. Miljöområdet, där Net Zero är ett långsiktigt mål, är viktigt där vi fortsätter hjälpa våra kunder att arbeta alltmer hållbart. Även kompetensområdet är ett fokusområde där vi kontinuerligt arbetar för en hållbar kompetensförsörjning, säger Fredrik Almén, koncernchef på Nordlo.

Nordlo har arbetat med hållbarhetsfrågor sedan koncernen bildades. Under 2020 gjordes en väsentlighetsanalys och hållbarhetsarbetet integrerades i bolagets strategi. År 2021 har det strategiska och operativa arbetet fortsatt och nu presenteras bolagets hållbarhetsredovisning för året som gått. Nordlo har formulerat ett flertal konkreta målsättningar och förbättringsområden, på kort och lång sikt, inom ramen för olika strategiska målområden, som i sin tur är kopplade till de globala målen för hållbar utveckling.

– Digitaliseringen är en stor möjliggörare för hållbarhet, genom exempelvis AI-lösningar som optimerar hela produktions- och transportflöden. Allt högre krav ställs på ökad transparens genom hela produktionskedjan och där spelar säker IT-infrastruktur och Nordlos arbete en avgörande roll.

Miljömålet är att sluta materialflöden och leverera ansvarsfull teknik med omtanke för miljön, den långsiktiga målsättningen alltid erbjuda cirkulära alternativ till alla kunder. Datacentren ska fortsatt endast använda förnybar elenergi och Net Zero är det övergripande målet. Redan idag klimatkompenserar Nordlo för de uppmätta utsläppen längs vägen.

– Utmaningen för Nordlos kunder och för oss internt är att hitta lämpliga steg till förbättring inom cirkulära initiativ. Även om Nordlo är ett IT-tjänsteföretag är vår leverans beroende av hårdvara. Här arbetar vi tillsammans med stora, etablerade leverantörer där samtliga vill hitta nya cirkulära alternativ, som i förlängningen kan hjälpa både Nordlos kunder och medarbetare till mer hållbara val.

Hållbar kompetensförsörjning är ett viktigt mål för Nordlo. Bolaget fortsätter att sponsra nätverk för ökat IT-intresse hos tjejer och tar olika initiativ för att öka andelen kvinnor på praktikplatser och i traineeprogram.

–  På Nordlo pratar vi även om psykologiskt välmående i ett digitalt samhälle, vilket för många blir en ny sida av begreppet hållbarhet. Genom vårt strategiska och långsiktiga hållbarhetsarbete, i kombination med att finnas nära både kunder och lokalsamhälle, ska vi fortsätta ge vårt stöd i utvecklingen av ett hållbart samhälle, säger Fredrik Almén, koncernchef på Nordlo.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>