Hem TRANSPORT Nu öppnar bokningen för nattåget Stockholm – Malmö – Berlin

Nu öppnar bokningen för nattåget Stockholm – Malmö – Berlin

Publicerat av: Redaktionen

Nu öppnar bokningen för nattåget Stockholm – Malmö – Berlin 3

Idag öppnar bokningen för Snälltågets storsatsning på nattåg till kontinenten för säsongen 2021. Snälltågets nya linje Stockholm – Malmö – Köpenhamn – Hamburg – Berlin kommer att vara det första nattåget som körs reguljärt mellan Sverige, Danmark och Tyskland sedan 90-talet. Premiärtåget avgår den 27 mars 2021.

Under sommarmånaderna juni, juli och augusti blir det dagliga avgångar och under april, maj och september körs två avgångar i veckan (onsdagar och lördagar) i vardera riktningen. Totalt innebär satsningen närmast en fyrdubbling av antalet avgångar jämfört med vad Snälltåget körde mellan Malmö och Berlin 2019. Förutom att Stockholm nu får direkttåg till Berlin och Hamburg, kommer även Köpenhamn att få ett direkt nattåg till de tyska metropolerna. Priset för en enkel resa börjar från 499 kr.

– Det blir första gången ett nattåg kör från Sverige till Tyskland via Danmark i reguljärtrafik sedan 90-talet. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda ett sådant hållbart alternativ till resenärerna. Vi har kört nattåg till Berlin sedan 2012 och vi tror på dess potential. Därför satsar vi på fler avgångar och en helt ny sträckning för Berlintåget 2021, säger Carl Adam Holmberg, Affärschef för Snälltåget.

Nattåget kommer att bestå av vagnar med 6-bäddskupéer, där man umgås på kvällen och sedan görs kupén om till bäddar under natten. Det finns även möjlighet att resa i sittvagn. Vagnarna är utrustade med AC och USB-uttag. På sträckan Stockholm – Malmö och omvänt finns det möjlighet att boka bord och njuta av något gott, serverat på porslin i Snälltågets restaurangvagn ”Krogen”. På sträckan Malmö – Berlin och omvänt kan du besöka ”Lönnkrogen” som sköts av tågpersonalen. Där finns försäljning av kaffe, vatten, läsk, vin, öl, smörgåsar och snacks. Resenärerna erbjuds att boka en egen kupé för 1-6 personer eller sittplats.

– Berlin är en stad i ständig förändring som har mycket att erbjuda för en storstadsweekend, oavsett om man gillar kultur, shopping, gourmetupplevelser, nöjen eller nattlivet. Det finns även möjlighet att kliva av tåget i Hamburg och fortsätta sin resa till flera andra destinationer. Med byte i Berlin eller Hamburg når man enkelt och smidigt metropoler såsom Prag, München, Köln och till och med Bryssel för den som så önskar, avslutar Carl Adam Holmberg.

Biljetterna bokas på www.snalltaget.se

Mer om Berlintåget: Tåget kommer att avgå från Stockholm 16.20 och därefter stanna i Södertälje16.39, Norrköping 17.45, Linköping 18.11, Nässjö 19.10, Alvesta 19.51, Hässleholm 20.31, Eslöv 20.55, Lund 21.05, Malmö 21.55, Høje Taastrup (i Köpenhamnsområdet) 22.45. Tåget ankommer på morgonen i Hamburg 05.31 och slutligen Berlin 08.52. Tåget från Berlin kommer att avgå 19.02, Hamburg 23.26 och ankommer HøjeTaastrup 06.38, Malmö 07.40, Lund kl 09.32, Eslöv 09.43, Hässleholm 10.07, Alvesta 10.50, Nässjö 11.30, Linköping 12.26, Norrköping 12.52, Södertälje 14.00 och Stockholm 14.19. Trafiken kommer att köras på förnyelsebar el (vatten, sol och vind)  för att få minsta möjliga miljöpåverkan.

Mer om Snälltågets bokningspolicyer: Snälltågets biljetter som köps på Snälltåget.se är ombokningsbara. Mot tillägg kan biljetten även göras återbetalningsbar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>