Nu ska boråsarna sortera mera hemma
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Nu ska boråsarna sortera mera hemma

Nu ska boråsarna sortera mera hemma

Publicerat av: Redaktionen

Nu ska boråsarna sortera mera hemma

På torsdagens kommunfullmäktigemöte togs beslut om att Borås ska få ett nytt insamlingssystem för hushållsavfall med bostadsnära insamling av förpackningar och tidningar i Borås.

Under hösten tog Borås Energi och Miljös styrelse beslut om att införa ett nytt insamlingssystem för hushållsavfall med bostadsnära insamling av förpackningar och tidningar i Borås.Nu har även kommunfullmäktige i Borås tagit beslutet och därmed kan Borås Energi och Miljö påbörja projektet.

Det nya systemet är ett insamlingssystem för Borås ca 20 000 villahushåll inklusive fritidshus som innebär att kunderna kommer att kunna sortera tio olika avfall bostadsnära.

Under ca 1,5 år har bolaget haft ett pilotprojekt med det nya insamlingssystemet som testats hos drygt 1 000 hushåll. Testet har visat på en markant bättre utsorteringsgrad av förpackningar. Enkelheten med att sortera ut förpackningar hemma i bostaden har medfört att allt färre förpackningar läggs i brännbart restavfall. Dessutom visar det nya systemet på en kundnöjdhet på över 90 % av deltagarna i testet.

  • Det nya insamlingssystemet innebär att Borås framtidssäkrar insamlingen av hushållsavfallet. Ett viktigt steg är också att den svarta plastpåsen för matavfallet ersätts med papperspåse, säger Göran Glans Affärsområdeschef Avfall och Återvinning.

Att införa det nya systemet kommer att ta ca två år från att det första området introduceras. Borås Energi och Miljö bedömer att införandet kommer att påbörjas under november 2020 och slutföras under senhösten 2022.

Borås Energi och Miljö kommer att kommunicera i god tid till kunderna i respektive område och information kommer finnas tillgänglig på borasem.se

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>