NXT Gen Cup avslöjar världens första 100% elektriska junior touring car
Hem TRANSPORT NXT Gen Cup avslöjar världens första 100% elektriska junior touring car under Newsrace 2022

NXT Gen Cup avslöjar världens första 100% elektriska junior touring car under Newsrace 2022

Publicerat av: Redaktionen

Juniormästerskapet NXT Gen Cup kommer att tävla som supportklass till STCC nästa år och avslöjade i dag världens första 100% elektriska junior touring car under Newsrace 2022 på Ring Knutstorp: LRT NXT1

Juniorer mellan åldrarna 14 och 25 kan tävla i mästerskapet nästa år bakom ratten på 230-hästars LRT NXT1 som baseras på elektriska gatbilen MINI Cooper SE.

– Detta är ett nyckelsteg framåt för återväxten av skandinavisk motorsport på ett hållbart och innovativt sätt med helelektriska LRT NXT1, säger Fredrik Lestrup, medgrundare av NXT Gen Cup.

– Vi har jobbat stenhårt med utvecklingen under de senaste månaderna och att äntligen kunna avslöja bilen framför de entusiastiska framtida racingstjärnorna som samlats här under dagens lansering är en oerhört givande känsla för alla i projektet.

En av de första förarna som testat bilen är regerande svenska junior-mästaren Oliver Söderström som tävlar för Lestrup Racing Team i årets STCC-säsong.

– Det som slog mig var den direkta kraften från elmotorn och den direkta körkänslan i bilen tack vare den låga tyngdpunkten, säger Oliver Söderström.

– Bilen är perfekt för unga talanger som ett första steg från gokart till racing. Den är givande att göra, enkel att förstå och samtidigt en utmaning att köra på gränsen.

Milla Sjöstrand, som var finalist i FIA Girls On Track förra året, är en av de första gokart-talangerna som kommer att testa bilen senare i år inför en eventuell 2023-körning.

14-åringen var med under lanseringen på Knutstorp tillsammans med flera andra juniorförare som fick en genomgående introduktion till serien.

– Jag tycker LRT NXT1 ser helt fantastisk ut och jag fick absolut mersmak, säger Milla Sjöstrand.

NXT Gen Cup avslöjar världens första 100% elektriska junior touring car– NXT Gen Cup är definitivt intressant för mig som ett nästa steg framåt i karriären. Speciellt då den är elektrisk, något som blir mer och mer relevant i både racing och samhället generellt. Vi får se vad framtiden ger, men NXT Gen Cup är definitivt på min lista för 2023.

NXT Gen Cup kommer att tävla jämsides elektriska STCC 2023 som en karriärstege där mästaren får ekonomisk hjälp till en styrning i STCC 2024.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>