Nya e-tjänster inom miljöområdet ger smidigare hantering
Hem MILJÖ Nya miljö e-tjänster ger smidigare hantering

Nya miljö e-tjänster ger smidigare hantering

Publicerat av: Redaktionen

Från och med den 23 augusti kan invånare, företagare och fastighetsägare i Askersunds, Laxå och Lekebergs kommuner smidigt anmäla om enskild avloppsanläggning, installation av värmepump samt skicka in utförarintyg via nya e-tjänster.

Via de nya e-tjänsterna blir det även möjligt att lämna olika typer av klagomål digitalt.

Nya e-tjänster inom miljöområdet ger smidigare hantering

Företag kan dessutom skicka in köldmedierapport, skrotningsintyg och underrättelse om medelstor förbränningsanläggning via e-tjänsten.

E-tjänsterna nås genom inloggning med personlig BankID. I e-tjänsternas olika steg fyller du i uppgifter och laddar upp dokument. De nya e-tjänsterna har en bra guidning om vilken information och vilka ritningar som behöver skickas in.

Samhällsbyggnad Sydnärke strävar efter att arbeta effektivt, rättssäkert och serviceinriktat. I de nya e-tjänsterna får den som ansöker stöd genom varje steg i processen.

– Tanken är att vi ska lägga till fler e-tjänster efter hand, men dessa nya e-tjänster är en bra start på vårt utökade digitaliseringsarbete, säger Lars Viitanen, miljöchef på Samhällsbyggnad Sydnärke

E-tjänsterna nås via respektive kommuns ”Mina sidor”:

minasidor.askersund.se

minasidor.laxa.se

minasidor.lekeberg.se

Samhällsbyggnad Sydnärke är ett samarbete mellan kommunerna Askersund, Laxå och Lekeberg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>