OKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfria – utökar antalet tankställen för HVO100 till närmare 100 stycken
Hem TRANSPORT OKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfria – utökar antalet tankställen för HVO100 till närmare 100 stycken

OKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfria – utökar antalet tankställen för HVO100 till närmare 100 stycken

Publicerat av: Redaktionen

Genom att tanka det hållbara drivmedlet HVO100 är det möjligt att köra helt fossilfritt i vanliga dieselbilar, något inte många känner till.

OKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfria – utökar antalet tankställen för HVO100 till närmare 100 styckenOKQ8 och Tanka satsar nu stort för att tillsammans bredda erbjudandet till privatbilister genom att utöka utbudet av HVO100 till närmare 100 tankställen i hela Sverige – från Malmö i söder till Pajala i norr.

Sedan det blev klart att de flesta av Volvos dieselbilar* tillverkade efter 2015 öppnades för tankning med HVO100 har OKQ8 tillsammans med Tanka jobbat hårt med att kunna få en förbättrad distribution och tillgänglighet av detta bio-drivmedel. Det är därför mycket glädjande att kunna meddela att vi kommer att utöka antalet tankställen till närmare 100 stationer.

– Detta är en stor bonus, inte minst för företag med tjänstebilar som ofta består av Volvobilar i de aktuella modellerna. Det möjliggör alltså även för företag att ta ett förhållandevis enkelt steg mot en fossilfri värld. En riktig vinstlott för vår miljösatsning, säger Lars Blomgren, VD Tanka Sverige.

HVO100 sänker utsläppen av växthusgasen CO2 med upp till 90 procent, vilket har stor betydelse för klimatet. Flera andra bilmärken har gått samma väg och godkänt HVO100 som drivmedel i sina dieselbilar, bland andra Renault, Citroën, DS, Nissan och Peugeot.

– Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder hållbara alternativ, därför är vi mycket glada över att tillsammans med Tanka kommer kunna erbjuda HVO100 på närmare 100 tankställen i hela Sverige. På så vis gör vi det enkelt för bilister att köra helt fossilfritt, säger Erik Stenströmer Moglia, Fuel Manager, OKQ8 Scandinavia.

Så här mycket CO2 kan en bilist spara genom att byta ut diesel mot HVO100
Genomsnittsbilen rullar cirka 1200 mil/år. Dieselförbrukningen på genomsnittsbilen är 0,76 l/mil vilket blir 912 liter/år. Om du tankar 912 liter diesel per år och byter ut detta mot HVO100 kan du spara 2181 kg CO2, motsvarande till exempel 2 flygresor Stockholm – Bangkok eller 168 par jeans. Statistiken om snittförbrukning och körsträcka är hämtade från SCB för 2018.

Bäst täckning på HVO100 i hela Sverige

OKQ8 och Tanka har tillsammans bäst täckning på HVO100 i hela Sverige – från Malmö i söder till Pajala i norr. Som privatperson har du idag möjlighet att tanka bränslet på 55 stationer, men i en nära framtid kommer alltså denna siffra att nära nog fördubblas.
Du hittar enklast din närmaste station som erbjuder HVO100 genom att gå in på www.okq8.se eller www.tanka.se.

Fördelarna med HVO100

• Helt förnybart
• Ett av de klimatsmartaste alternativen på marknaden (upp till 90 procent lägre CO2-utsläpp)
• Lätt och säkert att använda i vanliga dieselbilar
• Verifierat och certifierat hållbart

Observera! Det är viktigt att du som bilägare säkerställer med din biltillverkare att din bil är godkänd för HVO100.

* SPA- och CMA-bilarna XC90, S90 och V90 och V90 Cross Country, XC60, V60 och V60 Cross Country samt XC40

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>