Hager förvärvar nu majoritetsandel i svenska apparatskåpsbyggaren Elektrofabriken
Hem ENERGI Hager förvärvar nu majoritetsandel i svenska apparatskåpsbyggaren Elektrofabriken

Hager förvärvar nu majoritetsandel i svenska apparatskåpsbyggaren Elektrofabriken

Publicerat av: Redaktionen

Hager Group har undertecknat avtal om majoritetsandel i Elektrofabriken som är en ledande apparatskåpsbyggare med säte i Malmö.

Detta gjordes via Hager Groups dotterbolag i Sverige, Hager Elektro AB.

Hager Group stärker därmed sin position i Sverige och utökar tillväxtambitionerna ytterligare i Europa. Aktieaffären mellan de två företagen är nu föremål för godkännande av konkurrensmyndigheter och förväntas avslutas under första kvartalet 2022.

Hager förvärvar nu majoritetsandel i svenska apparatskåpsbyggaren Elektrofabriken

Från vänster: Marthin Karlsson från Elektrofabriken, Leif Hallén från Hager Elektro och Mathias Karlsson från Elektrofabriken. De tre firar koalitionen mellan de två bolagen.

– Med det här förvärvet höjer vi vårt kundfokus ytterligare. Det visar vårt engagemang i Norden, där våra lösningar redan distribueras framgångsrikt inom både bostads- och det kommersiella byggnadssegmenten, säger Daniel Hager, CEO för Hager Group.

Elektrofabriken är ett snabbt växande bolag. Företaget med bas i Skåne marknadsför och tillverkar låg- och mellanspänningsprodukter, skräddarsydda för kommersiella och industriella applikationer.

Det familjeägda företaget grundades 2007 av de två bröderna Marthin och Mathias Karlsson.

– Jag är glad att välkomna Elektrofabriken till Hager Group. Med deras kreativitet och förstklassiga tjänster inom smart elektrifiering av kommersiella byggnader kan vi nu erbjuda helt integrerade lösningar för våra kunder. Jag är övertygad om att detta avtal är en win-win, inte bara för Elektrofabriken och Hager, utan även för våra kunder, säger Leif Hallén, vd för Hager Elektro AB och Zone Director Northern Europe för Hager Group.

Marthin Karlsson, som är vd för Elektrofabriken, kommer att fortsätta med sitt uppdrag. Mathias kommer också att fortsätta i sin roll som produktionschef på Elektrofabriken.

– Vi är glada över att vara en del av Hager. Nu kan vi fortsätta vår tillväxtresa, dra nytta av synergier och utveckla verksamheten, både vad gäller omsättning och kunskap, säger Marthin Karlsson, vd för Elektrofabriken.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>