Populära köttfria burgare banar vägen för veganska tillbehör
Hem FOOD Populära köttfria burgare banar vägen för veganska tillbehör

Populära köttfria burgare banar vägen för veganska tillbehör

Publicerat av: Redaktionen

Försäljningen av veganska produkter ökar rejält.

Köttfria alternativ till hamburgare är bara ett exempel på produkter som växer i popularitet.

Ökar gör även intresset för veganska tillbehör och därför har Greenfoodföretaget Ahlströms inlett ett nytt samarbete med Violife, tillverkare av prisbelönta veganostalternativ som säljs världen över.

Intresset för vegoprodukter och köttfria alternativ ökar. Därför har flera aktörer, bland annat Ica och Max hamburgare ökat sitt utbud av växtbaserade produkter. Ett exempel är de populära köttfria veganska hamburgarna Beyond Meat som numera säljs både i livsmedelsbutiker och på restauranger världen över. I takt med det ökade intresset för köttalternativ, ökar även försäljningen av veganska tillbehör och växtbaserade mejeriprodukter som såser och ostalternativ. Greenfoodföretaget Ahlströms har därför inlett ett samarbete med den prisbelönta och populära veganosttillverkaren Violife.

– Genom samarbetet med Violife, en internationell och skicklig aktör, breddar vi vårt veganska utbud ytterligare. Vi kan nu erbjuda den svenska marknaden ett stort utbud av veganska ostalternativ i diverse former och smak. Alltifrån ett bredbart alternativ till färskost, till vegansk ostalternativ med olika smaker som cheddar och parmesan, säger Jacob Ahlström, vd på Ahlströms.

Violifeprodukterna är baserade på kokosolja samt majs- och potatisstärkelse. Alla produkter är 100 procent veganska, fria från laktos, GMO, gluten, nötter, soja, konserveringsmedel och kolesterol. De tillverkas i Grekland och anses av många vara de ibland bästa och godaste mjölkfria ostalternativen som finns a

Populära köttfria burgare banar vägen för veganska tillbehör

tt köpa. Violifes växtbaserade ostalternativ finns att köpa över hela världen och säljs bland annat på stora kedjor som amerikanska Whole Foods och brittiska Sainsbury. I Storbritannien är Violife det mest sålda veganska ostalternativet och produkterna finns hos alla större återförsäljare.

Ahlströms specialiserar sig på unika produkter och moderna matkoncept med tonvikt på veganska livsmedel, bland annat veganska hamburgare, korvar, vegansk färs och köttalternativ som chicken strips. Alla produkter handplockas av Ahlströms och upprätthåller den höga kvalitet och goda smak som de själva efterfrågar. Ahlströms har sedan tidigare avtal med populära FRY’s, tillverkare av veganska alternativ.

Ahlströms är en del av tillväxtkoncernen Greenfood, ett av Nordens ledande företag inom hälsosam mat. Koncernen omsätter 5 miljarder, har 1500 anställda och är verksam i Norden, Holland, Tyskland, Frankrike och Spanien.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>