Refurbly tar in kapital - tidigare Telia-vd går in i bolaget
Hem CIRKULÄR EKONOMI Refurbly tar in kapital – tidigare Telia-vd går in i bolaget

Refurbly tar in kapital – tidigare Telia-vd går in i bolaget

Publicerat av: Redaktionen

Mobilåtervinnaren Refurbly tar in kapital i runda ledd av tidigare Telia-vd:n Johan Dennelind.

Kapitalet ska användas för att expandera bolagets verksamhet inom cirkulära telekomtjänster och försäljning av renoverade mobiltelefoner.

“Det känns fantastiskt roligt att få med några av landets främsta profiler inom telekom i företaget. Mobiltelefonerna är en stor miljöbov, en aspekt som branschen inte tar ansvar för. En mobiltelefon som väger 226 gram skapar hela 86 kilo avfall vid produktion. Det är inte alltid det som syns som väger mest. Vi tycker att det ska vara en självklarhet att återbruka de mobiler som redan finns. Med kapitalet och den nya kompetensen kommer vi kunna stärka vår position på den svenska marknaden och utveckla fler nya cirkulära telekomtjänster, säger David Lundgren Fetah, grundare Refurbly.

Refurbly tar in kapital - tidigare Telia-vd går in i bolaget

David Lundgren Fetah, grundare Refurbly

Varje år säljs omkring 3 miljoner telefoner i Sverige, vilket genererar 250 000 ton avfall. Refurbly utmanar traditionell slit och släng-konsumtion genom att sälja rekonditionerade mobiltelefoner. Alla telefoner som säljs via företagets e-handel är renoverade och kontrollerade med marknadsledande teknik.

Refurbly säkrar nu kapital för tillväxt. Rundan leds av Telias tidigare koncern-vd Johan Dennelind.

Bland övriga investerare märks bland annat David Stenmarck, medgrundare Epidemic Sound, Erik Hallberg och Emil Nilsson, som båda varit medlemmar i Telias koncernledning. Sedan tidigare är Kenneth Karlberg, tidigare Telia Mobile och Halebop, styrelseledamot för Refurbly.

”Vi är glada över att kunna vara med under nästa fas av bolagets resa. David Lundgren Fetah är en eldsjäl och entreprenör ut i fingerspetsarna som vill förändra sättet svenskar konsumerar mobiltelefoner och tjänster. Refurbly är redan etablerade på marknaden och ska nu växa och erbjuda fler chansen att handla smart, ekonomiskt och hållbart på nätet och i sin lokala närhet. Detta segment är i stark tillväxt. Refurbly är mycket väl förberedda för att utmana de större aktörerna på marknaden och ta en tydlig position inom renoverade mobiltelefoner. Alla investerare är utvalda för sitt kunnande och nätverk och kommer på olika sätt kunna stötta bolaget under tillväxtfasen”, säger Johan Dennelind.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>