Rekordstora koldioxidbesparingar tack vare ökad användning av livsmedelsbranschens cirkulära retursystem
Hem CIRKULÄR EKONOMI Rekordstora koldioxidbesparingar tack vare ökad användning av livsmedelsbranschens cirkulära retursystem

Rekordstora koldioxidbesparingar tack vare ökad användning av livsmedelsbranschens cirkulära retursystem

Publicerat av: Redaktionen

Coronapandemins påverkan på dagligvaruhandeln ledde till att rekordstora volymer av livsmedel distribuerades på returpallar och i returlådor under året som gick.

Rekordstora koldioxidbesparingar tack vare ökad användning av livsmedelsbranschens cirkulära retursystem

Anna Elgh, vd på Svenska Retursystem

Svenska Retursystems integrerade årsredovisning visar på ett framgångsrikt år med god lönsamhet och stora koldioxidbesparingar för branschen.

– Efter ett intensivt år med hög efterfrågan på vårt cirkulära system fortsätter vi att investera mot vår vision om en hållbar framtid. Under kommande år bygger vi ut och effektiviserar för att möta en fortsatt ökad efterfrågan, säger Anna Elgh, vd på Svenska Retursystem.

Idag publicerar Svenska Retursystem sin integrerade årsredovisning. Genom att rapportera enligt Integrerad rapportering (IR) redovisar bolaget inte bara förra årets finansiella resultat utan fokus i rapporten ligger på att kommunicera bolagets cirkulära affärsmodell, strategi och styrning för att skapa långsiktig hållbarhet och värde över tid.

– Med vår integrerade årsredovisning vill vi ge en holistisk och transparent beskrivning av vår verksamhet där vi inte bara redovisar det finansiella läget utan snarare fokuserar på vår potential och hur vi skapar hållbarhet och värde för våra intressenter, säger Anna Elgh, vd på Svenska Retursystem.

Rapporten har upprättats i enlighet med International Integrated Reporting Framework och har reviderats i sin helhet, gällande såväl finansiella som hållbarhetsmässiga resultat, av Grant Thornton.

Om resultatet för 2020
Som en konsekvens av Coronapandemin ökade försäljningen av returlådor kraftigt med 8,2 procent och Helpall grå med 23,7 procent under 2020. Ju fler som använder returlådor och returpallar, desto större blir branschens klimatbesparing. Under året sparade branschen in motsvarande 35.000 ton CO2e genom att använda returlådor och returpallar, vilket är en ökning med 9,5 procent jämfört med 2019.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>