Trots coronapandemin: Bosch presenterar positiva resultat
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Trots coronapandemin: Bosch presenterar positiva resultat

Trots coronapandemin: Bosch presenterar positiva resultat

Publicerat av: Redaktionen

Trots coronapandemin: Bosch presenterar positiva resultat

Bosch presenterar ett bättre resultat än förväntat för 2020 med försäljning på 71.6 miljarder euro. Samtidigt uppnår bolaget total koldioxidkompensation och blir det första globala bolaget som uppnått klimatneutralitet under våren 2020.

Trots coronapandemin och en ekonomiskt svag fordonsindustri lyckades Bosch under 2020 presentera ett bättre resultat än förväntat. Preliminära siffror visar att teknik- och tjänsteleverantören genererade en försäljning på 71,6 miljarder euro under förra året. Under räkenskapsåret 2020 landade rörelseresultatet (EBIT) på ca 1,9 miljarder euro, vilket ger en beräknad rörelsemarginal på runt 2,5%. Efter justering för omstruktureringskostnader uppskattas EBIT till 3,3 miljarder euro, vilket ger en marginal på cirka 4,5%.

”Trots pandemin kan vi presentera ett positivt resultat, vilket vi framförallt har våra medarbetare att tacka för” sa Dr. Volkmar Denner, koncernchef på Robert Bosch GmbH, under en presentation av de preliminära siffrorna. Under presentationen lyftes framtida investeringar som hållbar mobilitet, IoT och hur AIoT (Artificial Intelligence + Internet of Things) kan komma skapa tillväxtmöjligheter i miljardklassen. ”Vi vill vara ledande inom AIoT och med vår breda kunskap och expertis har vi mer till vårt förfogande än våra konkurrenter”.

Bosch behåller fokus på framtida utvecklingsområden där hållbarhet står i centrum. Den uppnådda klimatneutraliteten på 400 anläggningar under 2020 var en milstolpe i bolagets strategi. ”Vi höll det vi lovade och enligt våra beräkningar är Bosch det första globala företaget som uppnått klimatneutralitet under våren 2020” sa Denner och bekräftade att Boschs nästa mål är en minskning av koldioxidutsläppen med 15% i sina leverantörsled till 2030.

Bosch har sedan den 31 december 2020 totalt 394 500 medarbetare världen över. Det är en indikation på att Bosch, trots läget i världen, lyckats hålla sysselsättningsnivåerna i stort sett stabila.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>