ReuseIT tecknar avtal med InfoCare om IT-återanvändning
Hem MILJÖ ReuseIT tecknar avtal med InfoCare om IT-återanvändning

ReuseIT tecknar avtal med InfoCare om IT-återanvändning

Publicerat av: Redaktionen

ReuseIT ska tillhandahålla tjänster kring återbruk av använd IT-utrustning såsom säker dataradering, avidentifiering, försäljning, miljöskrotning och tilläggstjänster kring säkra transporter och hantering.

Samarbetet som inleddes under hösten har redan genererat flera konkreta projekt där ReuseIT kunnat återanvända över 5.000 datorer och andra IT-produkter från InfoCares kunder runt om i Sverige.

Idag är det många företag och organisationer som inte ser värdet på sin utrangerade IT-utrustning och/eller kanske inte har kännedom om marknaden för densamma. När IT-utrustningen inte längre används så kasseras den eller ställs undan i ett förråd. Förutom att det finns ett ekonomiskt värde på en andrahandsmarknad – vi har exempel där kunder varit på väg att skrota sin utrustning men där projektet slutat med en återbäring till kunden på sjusiffrigt belopp – är säkerhetsfrågan en viktig aspekt eftersom utrustningen många gånger innehåller information som kan vara känslig. Ur ett hållbarhetsperspektiv minskar vi dessutom klimatpåverkan genom att återanvända.ReuseIT tecknar avtal med InfoCare om IT-återanvändning

Om InfoCare: Som den ledande serviceleverantören av teknisk utrustning i Norden tillhandahåller InfoCare ett unikt erbjudande till marknaden. Med över 60 serviceställen och 1100 anställda i Norge, Sverige, Danmark och Finland levererar man över 3000 serviceordrar dagligen, inklusive onsite service, installationer, transporter och mjukvarutjänster till företag över hela Sverige.För mer information besök gärna www.infocare.se.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>