Studenter står för nyheter i succéapp
Hem TEKNIK Studenter står för nyheter i succéapp

Studenter står för nyheter i succéapp

Publicerat av: Redaktionen

Studenter står för nyheter i succéapp

Studenter från sex olika städer har designat årets nya rundor i Rambolls populära app för figure running, ShapeRunner.

Lund, Göteborg, Luleå, Linköping, Stockholm och Örebro får nya kreativa motionsspår. Därmed finns nu 27 rundor i 18 svenska städer.

–    Hållbara samhällen börjar med hållbara människor. Vi utvecklade ShapeRunner för två år sedan som ett bidrag till folkhälsan i form av roligare träning. Intresset för och behovet av att röra på sig utomhus har ökat, vilket är extra viktigt i dessa tider. Jag hoppas att ShapeRunner kommer till nytta för många människor, säger Carmen Wargborn, ansvarig för sponsring på Ramboll.

Över 50.000 personer har redan laddat ner ShapeRunner som innehåller färdiga motionsrundor i form av figurer, till exempel en delfin, en sparkcykel och en nyckel. Rundorna genomförs med röstanvisningar och tidtagning och figurerna är enkla att dela i sociala medier. De städer som nu får nya motionsrundor är Lund, Göteborg, Luleå, Linköping, Stockholm och Örebro.

–    Vi har besökt flera arbetsmarknadsmässor och pratat med hundratals engagerade studenter som lämnat förslag på nya banor till ShapeRunner. Nu har vi har valt ut några som är extra bra och gjort dem tillgängliga för alla i appen, berättar Carmen Wargborn.

ShapeRunner är en del av Rambolls engagemang som titelsponsor till Ramboll Stockholm halvmarathon som är planerat till den 5 september.

–    Än så länge hoppas vi att loppet kan bli av i någon form trots Covid-19, men vi jobbar naturligtvis på olika scenarier. I vilket fall som helst går det ju aldrig att träna i onödan och appen bidrar verkligen till roligare träning. Den innehåller både långa och korta rundor och du kan springa eller promenera – det blir ett nytt sätt att upptäcka sin stad, avslutar Carmen Wargborn.

Om ShapeRunner

  • Motionsrundorna i ShapeRunner har designats av studenter och av Rambolls ingenjörer och är världens enda app för figure running.
  • ShapeRunner finns att ladda ner kostnadsfritt i App Store och Google Play.
  • Appen har 27 löprundor i 18 städer; Stockholm, Göteborg, Karlstad, Malmö, Lund, Eskilstuna, Visby, Nyköping, Umeå, Uppsala, Varberg, Kiruna, Lycksele, Luleå, Linköping, Västerås, Örebro och Kristianstad. Här finns alla rundor

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>