Hem TRANSPORT Svenska staten ger Norwegian förnyat förtroende

Svenska staten ger Norwegian förnyat förtroende

Publicerat av: Redaktionen

Svenska staten ger Norwegian förnyat förtroende 3

Svenska staten har gett Norwegian förnyat förtroende på inrikes resor. Avtalet innebär att Norwegian kommer att fortsätta flyga statligt anställda på inrikes resor fram till och med 30 april 2021.

Det är den statliga förvaltningsmyndigheten Kammarkollegiet som har gjort upphandlingen och avtalet gäller framför allt statliga myndigheter under regeringen, men även andra statligt upphandlade myndigheter. Det förlängda avtalet gäller till och med sista april 2021 och gäller inrikes resor.

– Vi är mycket glada över att vi får fortsatt förtroende från Kammarkollegiet. Att vi får fortsätta flyga statligt anställda ser vi som en bekräftelse på att våra prisvärda, flexibla biljetter i moderna och bränsleeffektiva flygplan med hög komfort uppskattas, säger Petteri Olsen, försäljningschef på Norwegian i Sverige.

Norwegians arbete mot ett mer hållbart flyg
I september lanserades bolagets nya klimat- och hållbarhetsstrategi som bland annat innebär att Norwegian ska minska CO2-utsläppen med 45 procent senast 2030, ta bort all icke- återvinningsbar plast och återvinna all engångsplast. Detta är i linje med Parisavtalets mål om 1,5 grader. Norwegian är redan ett av världens mest bränsleeffektiva flygbolag tack vare en modern och bränsleeffektiv flotta. Norwegian var det första flygbolaget som undertecknade FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed till att bli klimatneutralt till 2050.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>