Unga vill att fler företag ska bli klimatpositiva
Hem FOOD Unga vill att fler företag ska bli klimatpositiva

Unga vill att fler företag ska bli klimatpositiva

Publicerat av: Redaktionen

MAX tar hem första plats inom kategorin café- och restaurangkedjor i undersökningen som har över 2500 respondenter fördelat på män (52 %) och kvinnor (48 %) mellan 18-35 år i Sverige.

Dessutom visar undersökningen att över en femtedel av respondenterna svarar ”att bli klimatpositiva genom klimatkompensation” på frågan ”vad tycker du är viktigast att företag/varumärken arbetar för?”.

– Det känns som ett otroligt framsteg för oss som företag men också för klimatfrågan, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers. Vi har sedan juni 2018 varit klimatpositiva och innan dess klimatkompenserat i tio år. Företags affärsmodeller måste genomsyras av hållbarhet. Det finns ingen annan väg fram.

På sidan clipop.org samlas varumärken som idag följer samma praxis och definition för klimatpositiv. Där kan man hitta bland annat MAX och GodEl.

– I dagsläget finns ingen standard för klimatpositiv, berättar Kaj Török, informations- och hållbarhetschef pUnga vill att fler företag ska bli klimatpositivaå MAX. På MAX binder vi mer koldioxid från atmosfären än vad hela värdekedjan släpper ut och minskar klimatavtrycket i linje med 1,5 gradersmålet. Om vi kan inspirera fler företag att följa de här riktlinjerna så kan vi förhoppningsvis byta ut klimatångest mot klimathopp.

Mest hållbara företag/varumärken enligt unga – sorterat enligt kategori/bransch:
Transport (tåg, flyg, buss, osv): SJ
Livsmedelsbranschen: Ica
Mat- och dryckesproducenter: Lantmännen
Café- och restaurangkedjor: Max
Kläder och skor: H&M
Skönhet (hudvård och smink): The Body Shop
Elektronik: Apple
Bilar: Tesla
Bank och finans: Klarna
Möbler och inredning: Ikea
Medier och underhållning: Spotify
Elbolag: Vattenfall
Telefonoperatörer: Telia
Apotek- och vårdtjänster: Apotek hjärtat
Leverans och logistik: Green Cargo
Hotell och resetjänster: Ving

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>