Var femte svensk mycket orolig för ökande elpriser
Hem STUDIER Var femte svensk är mycket orolig för ökande elpriser

Var femte svensk är mycket orolig för ökande elpriser

Publicerat av: Redaktionen

Mer än var femte svensk är mycket orolig för att elpriset kommer att stiga ytterligare under höst och vinter.

Det visar en ny undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Göta Energi.

Kantar Sifo har på uppdrag av Göta Energi frågat 1 500 svenska elkonsumenter om hur de ser på elpriserna framöver.

Mer än var femte (22 procent) uppger att de är mycket oroade för att elpriset ska öka ytterligare i höst och vinter. Oron är större bland män (24 procent) än bland kvinnor (19 procent). Störst är oron bland äldre i gruppen 65–79 år där hela 29 procent uppger att de är mycket oroliga.

Var femte svensk mycket orolig för ökande elpriser– Vi måste ta konsumenternas oro på allvar och inte minst de äldres. Det är ett tufft läge för många och vi ser i undersökningen att oron finns över hela landet och i de flesta åldersgrupper, säger Fredrik Landahl, vd för Göta Energi.

Elpriset är som högst i Sydsverige där det stundtals varit fyra gånger så högt jämfört med norra delarna av landet. Detta avspeglas i undersökningen där 28 procent av respondenterna i Sydsverige är mycket oroliga för ökande elpriser.

I undersökningen fick deltagarna besvara frågan Hur orolig är du för att elpriset kommer öka ytterligare i höst och vinter i en sexgradig skala där 1 angav ”mycket orolig” och 6 ”inte orolig alls”. 43 procent av de svarande angav 1 eller 2 på skalan. I åldersgruppen 65–79 år var motsvarande siffra 54 procent.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>