Inbjudan webbinarium: tillsammans mot en klimatneutral stad
Hem EVENT Invitation webbinarium: tillsammans mot en klimatneutral stad

Invitation webbinarium: tillsammans mot en klimatneutral stad

Publicerat av: Redaktionen

För att bidra till arbetet att Göteborg ska bli en av EUs klimatneutrala städer ställer sig nu en rad medlemsägda organisationer sig bakom Göteborgs Stads Klimatkontrakt 2030.

Välkommen att lyssna på företrädare från HSB Göteborg, PRO, ABF, Hyresgästföreningen och Göteborgs Stad i samband med att klimatkontraktet undertecknas den 22 november klockan 14:00.

Göteborgs Stad undertecknade den 11 december 2020 Klimatkontrakt 2030 som har tagits fram tillsammans med det nationella innovationsprogrammet Viable Cities. Genom underskriften åtar sig Göteborgs Stad att snabba på omställningen till klimatneutralitet och ökad hållbarhet. Mer än 70 procent av världens energianvänd­ning och utsläpp av växthusgaser görs i städer. Hållbara städer med nollutsläpp är därför avgörande för att världen ska klara att nå målen i Parisavtalet. För att lyckas i det arbetet behövs ett stort medborgarengagemang.

Inbjudan webbinarium: tillsammans mot en klimatneutral stadNu undertecknar flera medlemsägda organisationer Göteborgs Stads klimatkontrakt och vill verka för att Göteborg blir en av EU:s 100 klimatneutrala städer som agerar förebild.

– Som medlemsägd organisation med hållbarhetsfrågor högt på agendan känns det självklart att stödja det här initiativet. Det är väldigt positivt att Göteborgs Stad nu tar stafettpinnen och leder arbetet mot klimatneutralitet 2030, säger Lizz Wiklund, hållbarhetschef HSB Göteborg.

Genom att underteckna uppropet förbinder sig organisationerna att göra det man kan för att nå klimatneutralitet till 2030. Det handlar bland annat om att sprida kunskap om kontraktet och att uppmuntra medlemmar att bidra till målet.

I samband med att uppropet undertecknas arrangeras ett webbinarium där representanter från organisationerna och Göteborgs Stad kommer att berätta om arbetet mot klimatneutralitet 2020.

Deltagande sker digitalt via Microsoft Teams på länken: https://bit.ly/3qOi8kk (sändningen börjar kl 14 den 22/11)

Datum
22 november kl. 14.00-15.00

Plats
HSB Living Lab (deltagande digitalt via länk)

Medverkande
Emmyly Bönfors (c), ordförande miljö- och klimatnämnden
Carl Mossfeldt, ansvarig klimatomställning, Göteborgs Stad
Lars Skoglund, ledamot PRO Göteborg.
Lena Josgård, marknadsområdeschef Fastighetsutveckling HSB Göteborg

Varmt välkomna!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>