VARTA® ProMotive AGM: en nätdel för moderna kommersiella fordon
Hem TRANSPORT VARTA® ProMotive AGM: en nätdel för moderna kommersiella fordon

VARTA® ProMotive AGM: en nätdel för moderna kommersiella fordon

Publicerat av: Redaktionen

VARTA® ProMotive AGM: en nätdel för moderna kommersiella fordon

VARTA® ProMotive AGM: en nätdel för moderna kommersiella fordon

  • Högpresterande batteri som minimerar den totala ägarkostnaden

  • Hotellkomfort: energi för parkeringskylare och värmare

  • Långt batteriliv även vid tunga laster​

​Med upp till sex gånger så långt batteriliv[1] och superb tillförlitlighet erbjuder VARTA ProMotive AGM från Clarios, världsledaren inom avancerad batteriteknik, en fantastisk möjlighet att reducera den totala ägarkostnaden (TCO). Dessutom ger den bästa möjliga komfort i förarhytten. I en industri som kännetecknas av ökade svårigheter att hitta och bibehålla förare är detta en väsentlig konkurrensfördel.

Ett större antal elektriska förbrukare kräver mer och mer energi. Detta leder i sin tur till djupurladdade batterier, särskilt efter övernattningskörningar. Utöver detta är möjligheten att ladda batteriet fullt ofta begränsad, vilket belastar det kommersiella fordonsbatteriets prestanda. Resultatet? Ett ökat antal batterihaverier. Som tur var har Clarios hittat en lösning. VARTA ProMotive AGM, Europas första AGM-batteri för kommersiella fordon, erbjuder precis rätt mängd energi till fordon utrustade med avancerade komfort- och start-stopp-funktioner. ”Clarios är marknadsledande inom fältet för kommersiella fordon och fordonsbatterier, i synnerhet AGM-batterier. Vi har kombinerat vår expertkunskap från båda dessa produktlinjer och arbetat i nära samarbete med ledande tillverkare av kommersiella fordon. Med VARTA ProMotive AGM har Clarios utvecklat en produkt som är unik på dagens marknad”, förklarar Thorsten Werle, teknisk designchef Heavy Duty på Clarios EMEA.

Striktare utsläppskrav och fler förbrukare

Passiv boost och nya funktioner som start-stopp och segling/rullning ger motorn tid att återhämta sig. Medan växelströmsgeneratorn tar paus laddar dock elektriska enheter som GPS, radio och lampor ur batteriet. Batteriet utsätts för ytterligare påfrestningar till följd av alla de elektroniska och elektriska enheter som förbättrar körningens effektivitet, säkerhet och komfort. Dessutom varar dagens resor längre, vilket leder till ett ökat antal övernattningar i hytten – med ökade förväntningar på komfortgraden. Under pauser belastas batteriet av kylskåp, mikrovågsugn, kaffekokare och underhållningsenheter. Den allra största påfrestningen kommer dock från bilens parkeringskylare och värmare.

Glasfiber förebygger kapacitetsförlust

Tillverkare av kommersiella fordon kan förebygga ovan nämnda nackdelar genom att välja rätt batteri. Med VARTA ProMotive AGM får du tillförlitlig energi som tillfredsställer parkeringskylaren och värmarens behov. AGM står för Absorbent Glass Mat (absorberande glasfibermatta). Glasfibermattan absorberar batterisyran och ökar cyklingsstabiliteten, vilket i sin tur förebygger kapacitetsförlust till följd av syraskiktning. Fördelarna: ProMotive AGM erbjuder sex gånger så långt batteriliv som ett konventionellt batteri. Tack vare sin unika design kan upp till 80 % av den angivna kapaciteten utnyttjas utan att batterilivet äventyras i någon väsentlig utsträckning. För att batteriets fältlivslängd ska bibehållas rekommenderar VARTA i jämförelse max 20 % urladdning vid användning av ett konventionellt startbatteri. Dessutom är det helt underhållsfritt och erbjuder väsentligt mycket högre startkraft än gelbatterier.

Vibrationer? Inga problem!

En annan utmaning utgörs av de vibrationer ett kommersiellt fordon utsätts för dagligen. AdBlue-tankar och större bränsletankar har förflyttat batteriet till bakänden av kommersiella fordon. I denna position måste de kunna utstå högre vibrationer för att de inte ska gå sönder i förtid. VARTA ProMotive AGM tacklar denna utmaning med hjälp av sina kontakter. Denna kombination av funktioner säkerställer VARTA ProMotive AGM:s leverans av kostnadseffektiv, säker och bekväm körning, och gör det för första gången möjligt att frigöra kommersiella fordons fulla potential med ett utökat batteriliv.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>