Hem TRANSPORT Växande elfordonsflottor förväntas generera betydligt fler laddningsmöjligheter under 2021

Växande elfordonsflottor förväntas generera betydligt fler laddningsmöjligheter under 2021

Publicerat av: Redaktionen

Växande elfordonsflottor förväntas generera betydligt fler laddningsmöjligheter under 2021

Idag presenterade laddföretaget ChargePoint den senaste utgåvan av sin Charging Forward-rapport, som belyser att elektrifieringen är vägen framåt för fordonsflottor världen över. Undersökningen visar att antalet sålda medelstora och tunga elfordon för flottor förväntas växa med över 100 procent från 2020 till 2021, samt understryker att skiftet mot elektrifierade flottor nu sker i stor skala och förväntas accelerera under de kommande åren.

Rapporten lyfter framför allt fram tre motivationsfaktorer som driver fram förändringen på marknaden för fordonsflottor:

  • Ökad tillgång till elfordon, när antalet medelstora och tunga elfordonsmodeller förväntas fördubblas till år 2023
  • Kostnadsbesparingar på cirka 20 till 25 procent tack vare ökad effektivitet för lättare fordon, billigare tankning och minskade underhållskrav
  • Miljöfördelar som reducerar utsläppen av växthusgaser med hälften eller mer

För att läsa pressmeddelandet i sin helhet på engelska, vänligen klicka här för att komma till ChargePoints pressrum eller se bifogad wordfil.

För mer information om Charging Forward-rapporten, vänligen klicka här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>