Vill du utveckla en hållbar världskändis? Nu är ”världens roligaste jobb” ledigt!
Hem LIVSSTIL Vill du utveckla en hållbar världskändis? Nu är ”världens roligaste jobb” ledigt!

Vill du utveckla en hållbar världskändis? Nu är ”världens roligaste jobb” ledigt!

Publicerat av: Redaktionen

Mänskligheten står vid ett vägskäl. Vi har tillräcklig kunskap om hur vår livsstil påverkar vår planet.

Nu är det upp till oss att hitta strategierna för att bygga ett mer hållbart samhälle. Eller – välja att köra på ”som vanligt”.

Här i Eskilstuna finns förändringsviljan. Den som bland annat gjort att vi öppnat världens första återbruksgalleria och utsetts till ”The world’s capital of recycling”.

Vill du utveckla en hållbar världskändis? Nu är ”världens roligaste jobb” ledigt!

ReTuna återbruksgalleria är en del av det kommunala bolaget Eskilstuna Energi och Miljö, EEM. Nu söker driftbolaget Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö, ESEM, en ny centrumledare till ReTuna. Centrumledaren ska ha det övergripande ansvaret för att planera, leda och samordna uthyrning av lokaler till dem som ska driva verksamhet i återbruksgallerian. Uppdraget som centrumledare innebär även att vara en folkbildare och anordna events, workshops, temadagar – allt med fokus på hållbarhet.

– På ReTuna shoppar gästerna på ett helt nytt, klimatsmart sätt. Gamla saker tas till vara och får nytt liv genom reparation och upcycling. Allt som säljs är återbrukat, återanvänt, ekologiskt eller hållbart producerat. Allt fler hittar hit, både Eskilstunabor och mer långväga gäster. Samtidigt växer vårt utbud. Vi har allt ifrån leksaker och kläder till ekologiska växter och heminredning, säger Anna Bergström, nuvarande centrumledare på ReTuna Återbruksgalleria.

Hon har haft ansvar för att utveckla ReTuna återbruksgalleria sedan starten 2015. Längs vägen har Anna Bergström prisats flerfaldigt, bland annat utsåg Veckans Affärer henne till Årets samhällsförändrare 2019.

ReTuna återbruksgalleria har, med Anna Bergström i spetsen, inspirerat människor runtom i världen. Under 2018 kom 173 studiebesök till gallerian, många från andra länder. Dessutom har ReTuna haft besök av hundratals svenska och internationella journalister.

– Det har varit fantastiska år. Det här är framtidens sätt att bedriva handel. Vi jobbar för att inspirera och göra så att privatpersoner, företag och kommuner får upp ögonen för återbruk. Genom affärsmässighet och kommersiell handel har jag möjlighet att rädda jorden. En stor del av mina arbetsuppgifter är att skapa förutsättningar så att andra också ska kunna göra det. Jag har verkligen världens coolaste och roligaste jobb. Men nu är det dags för någon annan att ta över och utveckla denna pärla, säger hon.

Vill du jobba med en viral världskändis och samtidigt göra en insats för miljön?

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>