Wayout deltar i Dubai Expo 2020
Hem TEKNIK Wayout deltar i Dubai Expo 2020

Wayout deltar i Dubai Expo 2020

Publicerat av: Redaktionen

Svenska paviljongen på Expo 2020 kommer att visa upp det främsta av Sverige och svenska innovativa företag; hur Sverige genom hållbar teknik bygger smarta städer, förnyar biovetenskap och utvecklar biocirkulära system.

I svenska paviljongen kommer Wayout visa sitt koncept för hållbar dricksvattenförsörjning.

Fler än två miljarder människor saknar idag tillgång till säkert dricksvatten. Den tekniska utvecklingen på landsbygden lider av polarisering av ekonomiska resurser, och megastäder växer ur sina fasta system. Wayouts banbrytande teknologi kombinerar toppmodern processteknik med mjukvaruapplikationer som gör det möjligt att producera och distribuera perfekt dricksvatten var som helst i världen, med minimalt ekologiskt avtryck.

Wayout har valts som officiell leverantör till svenska paviljongen, belägen i hållbarhetsområdet på Expo. Wayout kommer bl a göra det möjligt för besökare till Svenska Paviljongen att personligen engagera sig genom att teleportera vatten till ett utvalt område med särskilt behov av säkert dricksvatten. För varje besökare till den svenska paviljongen tillhandahåller Wayout ytterligare en liter vatten genom en av deras miljövänliga mikrofabriker på plats i Namayumba, Uganda.

Wayout deltar i Dubai Expo 2020”Expo 2020 är den perfekta tiden för världen att samlas och tillsammans ställa sig bakom behovet av förändring i hur vi påverkar vår omgivning, och Dubai är den perfekta platsen. Vatten är grunden för allt liv. Säkert dricksvatten borde vara en mänsklig rättighet – och hållbarhet borde vägleda oss i hur vi som mänsklighet tillämpar vår uppfinningsrikedom. Det är i en smältdegel som denna, där stora och små samverkar och utbyter idéer, där ett transformativt skifte kan ske”, säger Martin Renck, grundare och Creative Director på Wayout International.

Med 191 deltagande nationer förväntas Expo 2020 locka nästan 25 miljoner besök. Expo 2020 kommer att äga rum i Dubai från oktober 2021 till mars 2022.

Om Världsutställningen Expo 2020 Dubai

Världsutställningen har en lång tradition och är ett av de äldsta och största internationella evenemangen som hålls i världen. Den anordnas var femte år och varar i 6 månader. Den första utställningen hölls redan 1851 i London, The Great Exhibition. Sedan dess har den bland annat harrangerats i Paris, i New York, i Tokyo och senast i Astana, Kazakstan.

Expo 2020 kommer att bli den första världsutställningen som hålls i Mellanöstern med 191 utställande länder. Temat för utställningen är ”Connecting Minds, Creating the Future” där målet för utställningen är att bygga nya partnerskap och inspirera till nya idéer som bygger morgondagens värld.

Utställningen har tre områden: möjligheter (opportunity), mobilitet (mobility) och hållbarhet (sustainability). Den svenska paviljongen är placerad i området hållbarhet. Expo 2020 är framskjuten ett år på grund av Covid-19 pandemin och hålls därför mellan 1a oktober 2021 – 31a mars 2022.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>