Widriksson Logistik storsatsar i Göteborg med ny terminal och rekrytering
Hem TRANSPORT Widriksson Logistik storsatsar i Göteborg med ny terminal och rekrytering

Widriksson Logistik storsatsar i Göteborg med ny terminal och rekrytering

Publicerat av: Redaktionen

Widriksson Logistik storsatsar i Göteborg med ny terminal och rekrytering

Stockholmsbaserade Widriksson Logistik gör nu en storsatsning i Göteborg. Med ny terminal i Hisings Backa, rekrytering och uppdrag för kunder som IKEA och Coop planerar Widriksson för att inom fem år omsätta 200 miljoner kronor och sysselsätta cirka 200 medarbetare i Göteborg.

Satsningen görs enligt plan trots corona, och rekrytering av medarbetare pågår.

Bakgrunden till satsningen är den ökande e-handeln som innebär kraftigt ökad efterfrågan på effektiv lokal distribution, s.k. last mile, och särskilt hållbara transporter med hänsyn till miljö, men också social och ekonomisk hållbarhet.

”Vi har ambitiösa tillväxtambitioner och är väletablerade i Stockholm och då är Göteborg som Sveriges näst största stad ett naturligt nästa steg. Vår strategi är att etablera oss i samtliga större städer i Sverige inom de närmaste åren och därigenom öka räckvidden i distributionsverksamheten”, säger Johan Nyblom, vd Widriksson Logistik.

Den pågående coronakrisen har för Widriksson delvis haft positiv inverkan. Widriksson har kunder inom många olika branscher viket sedan länge är en del av företagets strategi för långsiktig ekonomisk hållbarhet.

”I den svåra situation Sverige och världen befinner sig just nu har vi förmånen att vi faktiskt ser en positiv utveckling i delar av vår verksamhet, som transporter av matkassar och annat som köps på nätet”, fortsätter Johan Nyblom.

Widriksson arbetar med last mile/lokal distribution till privatpersoner och företag och målet är att växa genom både nya och befintliga kunder i Göteborgsområdet och att inom fem år vara lika stora i Göteborg som företaget är i Stockholm idag. 2025 ska Widrikssons utföra 2000–3000 leveranser per dag i Göteborg och sysselsätta 200 personer samt ett antal underleverantörer.

Distributionsutmaningarna är likartade i större städer i Sverige. Kundernas krav när det gäller tidspassning, service och valfrihet är höga. För att säkerställa framkomlighet i stadstrafik krävs noggrann planering och övervakning och samtidigt blir miljökraven allt tuffare i städerna med till exempel miljözoner.

Idag har Widrikssons två stora kunder i Göteborg, Coop och IKEA. Båda är också kunder i Stockholm och båda är bland de främsta i Sverige när det gäller hållbarhet, vilket går väl i linje med Widriksson som bland annat kör 100% fossilfria transporter.

För att möjliggöra satsningen i Göteborg har Widrikssons tecknat avtal för en logistikterminal i Hisings Backa, som historiskt är en viktig logistikhubb där många logistikaktörer etablerat sig. Terminalen är på 3500 kvm och möjliggör kort- och långtidslagring av alla typer av gods.

Två nyckelpersoner för satsningen i Göteborg blir Foed Meliane, som tidigare har varit vice vd på Widriksson, och nu blir försäljningschef med fokus på Göteborgsområdet, och Martin Conaboy som blir ny platschef. Widriksson har också rekryterat tio nya chaufförer i Göteborg den senaste månaden

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>