Wild Food är årets tema på Food Hackathon i Torsäng, 4-5 november
Hem FOOD Wild Food är årets tema på Food Hackathon i Torsäng, 4-5 november

Wild Food är årets tema på Food Hackathon i Torsäng, 4-5 november

Publicerat av: Redaktionen

Antalet turister i Norrland ökar stadigt och allt fler resenärer vill uppleva naturnära matupplevelser.

Det är grunden för årets challenge: Tar din gäst tillbaka till naturen.

Food Hackathon går av stapeln den 4-5 november på Hembygsgården i Torsäng. Drygt 30 företagare från Trøndelag, Jämtland och Västernorrland ska tillsammans utveckla måltidsupplevelser som matchar resenärens efterfrågan i naturen.

– Det är jätteroligt att företagare från hela Nordens gröna bälte har anmält sig till årets Food Hackathon, säger Fabienne Theiler som håller ihop tråden för innovationseventet. Norrlands oberörda natur är en av huvudbesöksanledning och allt fler turister lägger mer pengar på matupplevelser. Med Food Hackathon vill vi främja innovation och samarbete bland måltidsaktörer som verkar kring den 63:e breddgraden.

Deltagare får mat, boende och en inspirerande miljö samt vägledning från några av Sveriges främsta experter på det vilda köket. Teamet som tar fram det mest givande koncept vinner en reklamfilmproduktion för deras måltidsupplevelse. Det som alla kommer att vinna på är att byta tankar och idéer i ett nätverk med företagare som brinner för mat och natur.

– Inspiration är en viktig faktor för att få fram

Wild Food är årets tema på Food Hackathon i Torsäng, 4-5 november

Årets Food Hack handlar om den vilda maten

innovation, säger Fabienne Theiler. Med Lena Flaten, Eric Tornblad och Niki Sjölund får företagare spetskompetens på flera håll. Utöver det får deltagarna en hel del inspiration av den kreativa omgivningen på Bygdegården som ligger nära skog och sjö. Det är då det händer!

Anmälan för evenemanget är stängd för i år.

Food Hack63 handlar om passion för mat & innovation på den 63:e breddgraden och organiseras inom Interreg-Projekt Mat och Dryck längs Nordens Gröna Bälte. En satsning för att höja professionalitet inom mat- och dryckesbranschen kopplat till smakupplevelser från kust till kust.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>