Hässleholm nominerad till årets HSR-kommun

Hässleholm nominerad till årets HSR-kommun 1
Skräpplockare ute på skräpjakt.

Idag presenterade Håll Sverige Rent vilka kommuner som gör upp om priset som årets Håll Sverige Rent-kommun, för sitt arbete med att motverka nedskräpning. Hässleholms kommun finns med som en av fem finalister. Priset delas ut på Håll Sverige Rents årliga konferens nästa vecka.

– Det är fantastiskt roligt, vi har jobbat hårt med att lyfta den här frågan under flera år och under 2019 utvecklade vi konceptet ännu ett steg, vi får se hur långt det räcker, säger Anton Henryson, projektsamordnare på Hässleholm Miljö.

Håll Sverige Rent rankar kommunerna utifrån deras arbete för att motverka nedskräpning. Borås är något av en tungviktare i kategorin och har kammat hem förstaplatsen de senaste fyra åren. Förutom Hässleholm är även Borås, Vellinge, Gävle och Kalmar nominerade.

Motiveringen för Hässleholms nominering lyder: För att ha engagerat barn och unga genom att ha skapat tävling mellan skolklasser och för att ha anordnat en riktig skräpplockarfest.

– Finalisterna har kampanjat framgångsrikt mot nedskräpning och är goda föredömen som vi vill lyfta lite extra, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

– Det är lite olika parametrar som vägs in men jag tror framförallt vi blivit nominerade för arbetet med att få barn och unga att bli kommunens hållbarhetshjältar. Vi hade 4000 skräpplockare i kommunen under vår skräpplockarvecka, mycket tack vare alla engagerade lärare och pedagoger i kommunen, säger Anton Henryson.

Vinnaren utses den 5:e november på årets Håll Sverige Rent-konferens i Stockholm.

Related Articles