​We Act for Green från Somfy – för en förbättrad levnadsmiljö
Hem NYHETER ​We Act for Green från Somfy – för en förbättrad levnadsmiljö

​We Act for Green från Somfy – för en förbättrad levnadsmiljö

Publicerat av: Redaktionen

​We Act for Green från Somfy – för en förbättrad levnadsmiljö

Smarta hemföretaget Somfy är stolta över sitt miljöengagemang. Under konceptet We Act for Green bygger Somfy sin miljöpolicy baserad på tre grundpelare: gröna byggnader, gröna produkter och gröna team.

Aktiv miljövision

We Act for Green är Somfys egen framtagna vision som arbetar för att produkternas miljöpåverkan ska minskas under hela deras livscykel utan att minska på kvaliteten. Målet är att minst 50 % av företagets produkter ska vara We Act for Green-certifierade vid slutet av 2020, en certifiering som utförs en produkt i taget för att säkerställa bästa möjliga ekodesign.

Ständig utveckling för en bättre miljö

För att kunna uppnå We Act for Green-målet tittar man på flera aspekter, bland annat energiförbrukning. Somfys motorer har sänkt standbyförbrukningen till mindre än 0,5 Watt. Man ser aktivt över miljöpåverkan på komponenter i t.ex. fjärrkontroller och använder istället nyare, grönare delar. När det gäller fjärrkontrollerna har Somfy också sett till att produkten håller intern standard för tapp- och slagtålighet för ökad hållbarhet och därmed högre livslängd. Även produkternas förpackningar uppfyller We Act for Green-konceptet, Somfy har tagit bort onödig plast och använder minst 50 % återvunnen kartong. Alla instruktioner som medföljer är dessutom gjorda av 100 % återvunnet material.

Varje del av produktresan spelar roll

Att produkternas transport inte räknas i We Act for Green-certifieringen beror på att transporternas koldioxidpåverkan redan är låg, bara 8 %. Men även om transporternas påverkan redan är låg arbetar Somfy aktivt med att välja miljövänliga transportalternativ när det är möjligt. Mer fokus läggs på att ta fram en bättre ekodesign och lägre elförbrukning på produkterna. Eftersom batterier också har en liten miljöpåverkan är inte de heller del av certifieringen. Dagens batterier har lång livslängd, låg strömförbrukning och generellt sett återvinner kunderna en stor andel förbrukade batterier.

Smarta byggnader för en bättre framtid

Genom samarbete med byggföretag hjälper Somfy till med att skapa gröna byggnader – effektiva byggnader med förbättrad levnadsmiljö. Komfort, säkerhet och energibesparing är nyckelord för byggnader med Somfy, vare sig det är nybyggda hus i samarbete med byggföretag eller ett hus där kunderna själva har köpt in Somfyprodukter.

Lokalt miljöarbete på Somfys kontor

Somfykontoret i Malmö jobbar även aktivt med sitt lokala miljöarbete. De anställda uppmuntras till grönare sätt att ta sig till jobbet istället för att ta bilen, som att gå, cykla eller åka med kollektivtrafik. På kontoret tas källsortering på stort allvar. Kopiator och skrivare delar rum med en välorganiserad källsorteringsstation, och i köket finns bara uppsamling för matavfall under vasken, allt annat källsorteras. I köket finns inte heller några engångsartiklar att hitta. I nästan alla rum finns gröna växter som bidrar till en hälsosam och trevlig inomhusmiljö, och självklart är alla fönster utrustade med smarta, energisnåla solskydd. Belysningen på kontoret aktiveras med rörelsesensorer, så att inga lampor drar ström i onödan.

Alla Somfykontor har en We Act for Green-ambassadör som ser till att miljöarbetet tillämpas.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>