AFRY förvärvar danska INSUCO och stärker inom järnvägsdesign
Hem TRANSPORT AFRY förvärvar danska INSUCO och stärker inom järnvägsdesign

AFRY förvärvar danska INSUCO och stärker inom järnvägsdesign

Publicerat av: Redaktionen

Förvärvet av det danska konsultingenjörsföretaget INSUCO kommer att stärka AFRYs digitala tjänster inom järnvägsdesign.

INSUCO är specialiserade inom spårväg och järnvägssstationer, dränering och säkerhet (CMS).

Teamet är dessutom erkänt för ledande kompetenser inom digital 3D-design och BIM-modellering, och har flera danska järnvägslinjer i sin portfölj.

— Digitala lösningar bidrar till en stabil, ekonomiskt livskraftig och smart infrastruktur, vilket är avgörande för ett effektivt trafikflöde åt gången, när hållbarhet också spelar en viktig roll. Med sin gedigna och väldokumenterade erfarenhet kommer är INSUCO ett starkt komplement till AFRY-teamet, säger Malin Frenning, divisionschef för Infrastructure på AFRY.

Amir Bigdeli, som grundade INSUCO med sina kollegor Ognjen Miseljic och Leon Stibolt Olsen, ser fram emot att dela kompetens med sina nya kollegor på AFRY.

AFRY förvärvar danska INSUCO och stärker inom järnvägsdesign— Vi är glada över att få vara en del av AFRY, där vi kan arbeta med det vi brinner för – att utveckla innovativa lösningar och sätta den senaste tekniken i spel för spännande infrastrukturprojekt. Tillsammans med AFRY blir vi starkare och kan ta oss an ännu större uppdrag, säger Amir Bigdeli.

Förvärvet av INSUCO är en del av tillväxtstrategin med fokus på spårteknik och digitalisering, och ambition att växa i Öresundsområdet.

INSUCO har 11 medarbetare och företagets omsättning 2020 var cirka 13 MSEK. Bolaget konsoliderades med AFRY den 1 juli 2021.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>