Best Transport inleder samarbete med Inside The Box
Hem TRANSPORT Best Transport inleder samarbete med Inside The Box

Best Transport inleder samarbete med Inside The Box

Publicerat av: Redaktionen

Under våren har last mile-aktören Best Transports lanseringar av flexibla och hållbara leveransalternativ avlöst varandra.

I mars var företaget först ut med box-leveranser till iBoxens transportörsneutrala paketskåp och kort därefter kom nyheten om att Best Transport börjar med Skärgårdsleveranser till Stockholms skärgård.

Nu presenteras, i samarbete med Inside The Box, det senaste tillskottet av hållbara leveransalternativ – fossilfria paketleveranser till brevlådan.

Best Transport är last mile-aktören som etablerat sig som ledande inom urban logistik i Sverige. Företagets satsning inom forskning och utveckling har gjort att nya innovativa tjänster för att möta behoven hos svenska företag och konsumenter kontinuerligt presenterats. Nu lanserar Best Transport, i samarbete med Inside The Box, den senaste i raden av flexibla och hållbara leveransalternativ för svenska konsumenter – fossilfria paketleveranser till brevlådan.

E-handlare som redan har Best Transport i kassan kan se fram emot att leveransalternativet per automatik adderas för varor som tillåter leverans till brevlåda. Via last mile-aktörens Track & Trace, väljer sedan konsumenten om leveransen ska ske hem till dörren eller till den låsta brevlådan. Ett välkommet alternativ för när leverans utanför dörren inte känns tillräckligt säker.

Best Transport inleder samarbete med Inside The Box– Idag är flexibilitet inom last mile A och O. En leverans behöver snabbt kunna anpassas efter konsumentens planer, behov och villkor ända fram till leveranstidpunkten. Vi är väldigt glada och nöjda över att vi, genom samarbetet med Inside The Box, från och med september kan erbjuda svenska konsumenter som väljer Best Transport i e-handlarnas checkout möjlighet att få bestämma om varan ska levereras till dörren eller om den tryggt och säkert ska levereras till brevlådan, säger Niklas Knight, VD på Best Transport.

Inside The Box har siktet inställt på en snabb expansion för att skapa en ny infrastruktur för paket hela vägen hem till brevlådan. Företagets lås går enkelt att installera på befintlig lås-brevlåda, vilket med största sannolikhet är anledningen till att 25 procent av hushållen snabbt anslöt sig till pilotprojektet som under 2021 pågått i Stockholmsförorten Örby. Nu rullas satsningen ut till ytterligare områden i Stockholm för att sedan fortsätta vidare i landet.

– Småhusägare har i alla tider uppskattat att använda sin brevlåda som mottagningsplats. Som enda aktör i Sverige har vi tagit fasta på det. Med Best Transport får vi nu ytterligare en viktig spelare med oss på vår resa att bygga en öppen infrastruktur för paket till och från de svenska småhusägarnas brevlådor. Vår målsättning är att e-handlare och transportörer ska kunna leverera paket på ett tydligt och säkert sätt genom vår lösning till hundratusentals personer i Sverige inom de närmsta åren, säger Inside The Box VD Johan Primér.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>