Airmee inleder cirkulärt samarbete med handelsplattformen Yaytrade
Hem TRANSPORT Airmee inleder cirkulärt samarbete med handelsplattformen Yaytrade

Airmee inleder cirkulärt samarbete med handelsplattformen Yaytrade

Publicerat av: Redaktionen

Marknadsplatsen Yaytrade testar en ny tjänst i samarbete med Airmee. Användare i Stockholm som sålt varor via Yaytrade erbjuds nu upphämtning från valfriplats i staden.

Airmee står som logistikpartner för projektet och ansvarar för att hämta upp de varor som ska byta ägare på plattformen.

Fraktlösningen stärker Yaytrades erbjudande och gör det lättare för människor att bli mer cirkulära konsumenter.

Yaytrade är en digital marknadsplats för köp, sälj och byten av nya och ”pre-loved” produkter för privatpersoner, influencers och hållbara varumärken. Yaytrade släppte nyligen sin upphämtningstjänst, Yaytrade Pick-up service, där deras användare kostnadsfritt kan beställa hem påsar att fylla med kvalitetsprodukter som de inte orkar eller har tid att sälja och därefter boka kostnadsfri upphämtning via plattformen. Yaytrade tar därefter hand om hela processen, lagerhållning, fotografering, värdering och försäljning av produkterna och användaren bestämmer sen smidigt vart pengarna ska utbetalas. Tillsammans med Airmee testar man under hösten en smidig och snabb fraktlösning som gör det ännu enklare att lägga ut prylar till försäljning via Yaytrade.

─ Vi är en marknadsplats, inte ett logistikföretag och för att förverkliga den här

Airmee inleder cirkulärt samarbete med handelsplattformen Yaytrade

 idéen behövde vi ta in en transportpartner. Airmee svarar upp mot våra högt ställda krav vad gäller flexibilitet och kvalitet. De har även ett hållbarhetsfokus som passar ihop med Yaytrades profil. Vi ser fram emot att utveckla vårt erbjudande tillsammans med dem, säger David Knape vd och grundare, Yaytrade.

Samarbetet skapar även effektivitetsvinster för Airmee. Budbilar som gjort sina leveranser kan nu plocka upp Yaytrade-påsar längs med sina rutter. Detta betyder att logistikflottans kapacitet utnyttjas ännu bättre.

─ Airmee och Yaytrade delar övertygelsen om att cirkulärt tänkande leder till nya affärsmöjligheter. Återvinning och återanvändning förde oss samman och nu har vi hittat en modell som skapar mervärde för konsumenter såväl som för Yaytrade som oss själva, kommenterar Julian Lee, vd och grundare, Airmee.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>