Ny rapport: Interface uppnår ”Mission Zero” och lovar Climate Take Back
Hem TEKNIK Ny rapport: Interface uppnår ”Mission Zero” och lovar Climate Take Back

Ny rapport: Interface uppnår ”Mission Zero” och lovar Climate Take Back

Publicerat av: Redaktionen

Interface har uppnått sitt hållbarhetslöfte Mission Zero® – och det innan 2020 som ursprungligen sattes som mål.

Golvföretaget har genomfört markanta hållbarhetsförbättringar de senaste 25 åren, både i den egna organisationen och i leverantörskedjan.

Man har även arbetat för att hjälpa andra att implementera mer hållbara affärsmetoder. Resultatet är en positiv kedjereaktion som bidragit till att Interface inte bara uppnått Mission Zero utan även breddat hållbarhetslöftet bortom den ursprungliga planen.

Genom sitt hållbarhetsarbete har Interface hjälpt många andra organisationer att minska sitt klimatavtryck och börja arbeta mot netto noll klimatpåverkan. Rapporten ”​Lessons for the Future”, som släpp

Ny rapport: Interface uppnår ”Mission Zero” och lovar Climate Take Back

s idag, redogör för företagets 25-åriga hållbarhetsengagemang och erbjuder en färdplan som andra företag kan inspireras av. Rapporten inkluderar även en riktning för företagets nästa ambitiösa hållbarhetsmål, Climate Take Back™.

Mission Zeros framsteg

Interface skapade aggressiva hållbarhetsmål efter företagets grundare Ray Andersons uppvaknande gällande miljö- och klimatfrågan 1994. Arbetet med en plan för hur företaget skulle minska sin klimatpåverkan satte snabbt igång och Interface valde att fokusera på tre viktiga områden i verksamheten: fabrikerna, produkterna och leverantörerna. Företaget har gjort anmärkningsvärda framsteg inom dessa områden under de senaste 25 åren och har minskat sitt klimatavtryck i nästan alla avseenden:

  • 69 % minskning av koldioxidutsläpp för Interface textila golvplattor
  • 96 % minskning av växthusgasutsläpp globalt
  • 89 % förnybar energianvändning i fabriker globalt, med 100 % förnybar el
  • 99 % förnybar energianvändning i amerikanska och europeiska tillverkningsanläggningar
  • 46 % lägre energianvändning globalt per produktionsenhet som tillverkar produkter
  • 89 % minskad vattenanvändning globalt per produktionsenhet i fabriker
  • 92 % minskat avfall till deponering i hela företaget globalt

*Alla siffror gäller t.o.m. 2018, för tillverkning av Interface textila golvplattor.

Från och med januari 2019 nådde företaget en viktig milstolpe. Varje golvprodukt som Interface säljer – textila golvplattor, LVT och gummigolv– är nu ​koldioxidneutrala genom hela livscykeln. Efter att väsentligt ha minskat koldioxidpåverkan från tillverkningsprocesser och i leverantörskedjan klimatkompenserar Interface för de återstående utsläppen.

– Mission Zero är resultatet av Rays vision för Interface och för världen. Rays dröm startade en rörelse – mot hållbart företagande och medveten konsumtion. Hans arv lever vidare genom fullföljandet av Mission Zero och det arbete Interface och andra gör varje dag i strävan efter en koldioxidnegativ framtid, säger Interface CEO Jay Gould.

Skapa en kedjereaktion

På vägen mot nollpåverkan har Interface gjort så mycket mer än att minska sitt eget klimatavtryck. Genom mentorskap och att dela sina framsteg har Interface påverkat många andra runt om i världen till att göra förändringar i sina nätverk och företag. När företaget tittade tillbaka på de senaste 25 åren av påverkan beslutade man att mäta och dela dessa positiva effekter. Med hjälp av ​SHINE Handprint Methodology kan man översätta positiv klimatpåverkan till metriska ton av koldioxid.

Interface skapade de förutsättningar som behövdes för att överträffa sina Mission Zero-mål inom två områden kvantifierade och verifierade av SHINEs handavtrycksmetod: leverantörskedjan och genom ett deponigasprojekt. På det första området samarbetade Interface med sin nylonleverantör för att utveckla ett garn av återvunnet material, ett projekt som nådde ut brett till branschen genom att leverantören sålde garnet till andra. På det andra samarbetade Interface med staden LaGrange i Georgia i jakten på en ersättare till naturgas, och utvecklade ett lokalt deponigasprojekt som skapade en kedjereaktion när staden sålde överbliven gas till en annan tillverkare.

Effekterna av bara de här två projekten skapade ett handavtryck – som alltså mäter positiv påverkan på klimatet – av 1 miljon ton koldioxidekvivalenter (CO2e) under de år de var aktiva.

– Vi har förändrat vår verksamhet för att förändra världen och vi har uppnått mål som vi aldrig trodde var möjliga. Mission Zero har gett oss viktiga lärdomar inför framtiden. Det har lärt oss om affärsmodeller, höga ambitioner och mål och att lösa materialutmaningar med forskning och fantasi. Mission Zero har förberett oss för att nå nästa omöjliga löfte – Climate Take Back, säger Erin Meezan, Interface hållbarhetschef.

Blickar framåt

Stolta över framstegen företaget hittills gjort med det högt uppsatta målet Mission Zero siktar Interface ännu högre med ​Climate Take Back som vill skapa en rörelse för att vända den globala uppvärmningen. Företaget arbetar hårt med att utveckla processer och produkter som har en positiv inverkan på världen, och 2018 beslutade man att Interface ska bli ett koldioxidnegativt företag 2040.

– Vi ser fram emot att skapa mer positiva effekter genom vår produktportfölj. Vi vill visa att det är möjligt att skapa en produkt som faktiskt är till fördel för miljön. Om vi kan göra det, då kan vem som helst göra det. Och om vem som helst kan göra det, då borde alla göra det, säger Interface CEO Jay Gould.

Läs mer om Interface hållbarhetsarbete ​​här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>