Alla utsläpp från avskogning uppfångade i ny biomassa
Hem MILJÖ Alla utsläpp från avskogning uppfångade i ny en biomassa

Alla utsläpp från avskogning uppfångade i ny en biomassa

Publicerat av: Redaktionen

Avskogning kan vara ett miljöproblem och leda till minskad biologisk mångfald.

Men studerar man vilka källor koldioxid kommer från och var koldioxiden fångas upp, så har numera biomassapoolen där avskogning ingår, inte alls bidragit till klimatförändringarna.

Det visar Global Carbon Projects nya siffror gällande utsläpp och upptag av koldioxid. Deras data visar att alla koldioxidutsläpp från avskogning och ”Land use change” från och med år 1850 och framåt nu tagits upp i ny biomassa.

Det betyder att all ökning av koldioxidhalten i atmosfären beror på fossila utsläpp från kol, gas och olja.

Världshaven stor kolsänka

Dessutom har världshaven ackumulerat tagit upp nästan 20 procent av alla utsläpp sedan 1850 och därmed blivit surare, lägre pH, vilket kan orsaka problem för koraller och skaldjur.

Alla utsläpp från avskogning uppfångade i ny biomassa– För att åtgärda klimatproblemen måste man fokusera på hur användningen av fossila bränslen ska minskas. Att fokusera på skogen löser inte klimatfrågan, utan innebär bara att man tvingar skogsägare att betala och ansvara för problem som de som utvinner och använder fossila bränslen ställt till med, säger Gustav Melin, vd för Svebio, när han kommenterar Global Carbon Projects nya siffror.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>