Ändringar i Miljöbalken
Hem MILJÖ Ändringar i Miljöbalken från och med 1 januari 2023

Ändringar i Miljöbalken från och med 1 januari 2023

Publicerat av: Redaktionen

Med anledning av ändringar i Miljöbalken kommer bygg- och rivningsavfall från och med 1 januari 2023 att vara ett kommunalt ansvar.

Detta innebär att Kävlinge kommun behöver göra vissa justeringar i de kommunala avfallsföreskrifterna, för att anpassa dessa till den nya lagstiftningen.

Kommunen har tagit fram förslag på ändringar i avfallsföreskrifterna i följande paragrafer: 2 §, §§ 32-38 (rubrik), 50 § (tabell 1), 51 § (tabell 2), 56 § (gäller matavfallskärl vid uppehåll), 64 § och Bilaga 2 (gäller hämtningsintervall).

Du kan läsa hela förslaget på vår webbplats

Kommunstyrelsen i Kävlinge kommun ställer härmed ut förslaget på remiss med möjlighet för alla att inkomma med synpunkter på förslaget.

Alla kan ta del av förslaget under perioden 25 juli-31 augusti 2022.

Ändringar i MiljöbalkenSynpunkter ska inkomma till Kommunstyrelsen senast den 31 augusti 2022 via mejl eller brev. Ange diarienummer: KS 2022/262

E-post: kommunstyrelsen@kavlinge.se

Postadress: Kommunstyrelsen, Kävlinge kommun, Kullagatan 2, 244 80 Kävlinge

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>