Assemblin installerar i hållbart bostadsprojekt i centrala Umeå
Hem HÅLLBARA ÅSIKTER Assemblin installerar i hållbart bostadsprojekt i centrala Umeå

Assemblin installerar i hållbart bostadsprojekt i centrala Umeå

Publicerat av: Redaktionen

Assemblin har fått uppdraget att utföra multidisciplinära installationer inom el, VS och ventilation i 144 nya hyreslägenheter i centrala Umeå.

Platsen är det tidigare regementsområdet Östra Dragonfältet där Nåiden Bygg uppför de nya husen på uppdrag av det allmännyttiga bostadsbolaget AB Bostaden.

Ordervärdet för Assemblin uppgår till cirka 36 MSEK.

Assemblin installerar i hållbart bostadsprojekt i centrala UmeåDe nya byggnaderna är ritade av White arkitekter och ska hålla hög energiklass, utrustas med solceller och teknik för avloppsåtervinning. Här ska de boende enkelt kunna välja en hållbar livsstil med cykelparkering i garage, laddplatser för elbilar och balkonger med plats för odling.

Formgivningen av de nya husen knyts samman med de ursprungliga byggnadernas karaktär för att bilda en harmonisk miljö.

Fasaderna utgörs av natursten, tegel och puts i ljusa, varma färger. Husen får även takkupor och franska balkonger med räcken och staket i smide.

– Detta är ett väldigt intressant uppdrag som vi är glada att få förtroendet att utföra. Genom projektet bevaras en del av Umeås historia som regementsstad, samtidigt som nutidens krav på hållbara bostäder tillgodoses, säger Robert Nilsson, filialchef vid Assemblin Ventilation i Umeå.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>