Assemblin utvecklar och expanderar sitt erbjudande inom kylteknik
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Assemblin utvecklar och expanderar sitt erbjudande inom kylteknik i Sverige

Assemblin utvecklar och expanderar sitt erbjudande inom kylteknik i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Kylteknik är ett växande område inom installationsteknik, tack vare nya energi- och miljökrav.

Assemblin har redan en hög kompetens inom området och satsar nu på att bli en av de ledande kylinstallatörerna i Sverige.

Klimatförändringarna och nya myndighetskrav har satt fokus på teknik inom kyla och värmepumpar de senaste åren. Det handlar bland annat om köldmedieförordningen om fluorerande växthusgaser, som kom 2017 och kompletterade EU:s F-gasförordning. Dessa förordningar kräver att vi som installations- och serviceföretag har de kunskaper och resurser som krävs för att möta behoven. Efterfrågan på kompetensen är stor då företag över hela landet, exempelvis matvaruaffärer, är i behov av att uppdatera sin kylutrustning enligt de nya reglerna om miljövänliga köldmedel.

Assemblin har på ett antal orter sedan lång tid tillbaka bedrivit verksamhet inom kylteknik, främst inom affärsområdet Assemblin Ventilation. Nu finns dock en stark ambition och målsättning att växa och bli rikstäckande genom en satsning på ny kompetens och en tydligare organisation – Assemblin Kylteknik.

Assemblin utvecklar och expanderar sitt erbjudande inom kylteknik

Håkan Ekvall, affärsområdeschef och vd Assemblin Ventilation

– Vi är väldigt stolta över vår verksamhet inom kylteknik, men vi kan bli ännu bättre. Inom den närmaste tiden kommer vi att se till att verksamheten får de bästa förutsättningarna för att växa. Vi planerar att expandera både organiskt och genom förvärv, säger Håkan Ekvall, vd och chef för affärsområde Assemblin Ventilation.

I början av februari gick startskottet för satsningen, då Assemblin Kyltekniks chefer och projektledare från olika delar av landet samlades i Malmö.

– Vi inom kylteknik går en spännande framtid till mötes. Det händer otroligt mycket inom området teknikmässigt och dessutom är det roligt att få jobba med något som efterfrågas och som skapar en bättre arbetsmiljö för många, säger Peter Hjertström, affärsutvecklingschef Service på Assemblin Ventilation.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>