Bildataplattformen carVertical fördubblar intäkterna under 2021
Hem TRANSPORT Bildataplattformen carVertical fördubblar intäkterna under året 2021

Bildataplattformen carVertical fördubblar intäkterna under året 2021

Publicerat av: Redaktionen

Trots den globala halvledarkrisen har CarVertical fördubblat sina intäkter gentemot 2020, då företaget genererade 8,5 miljoner euro i försäljning.

Företaget växte exponentiellt och uppnådde 17,7 miljoner euro i intäkter under 2021.

carVertical, som är aktivt verksamma i Sverige, tillkännager sina planer på att låsa upp nya marknader och så småningom utvecklas till ett ekosystem som tillgodoser olika kunders behov.

Växer trots kris i leveranskedjan

Krisen i leveranskedjan har påverkat fordonsföretag runt om i världen, orsakat brist på chip och förändrat konsumentmönstren. Medan många organisationer har lidit av förlorade intäkter, har carVertical visat en stadig tillväxt.

Enligt Rokas Medonis, VD för carVertical, är bolagets omsättningstillväxt ett resultat av ytterligare expansion i Central- och Östeuropa och amerikanska marknader, som drivs av olika marknadsföringsstrategier i riktade länder. Företaget har också investerat mycket i data, förbättrat tjänsterna och ökat kundnöjdheten. 2021 lade carVertical bara till två nya marknader i sin portfölj: Danmark och Storbritannien.

”Till följd av den globala halvledarkrisen har utbudet av begagnade bilar på vissa marknader minskat med 40 %. Eftersom vi förser förare med rapporter om bilhistorik har vi direkt känt av konsekvenserna av denna kris. Detta har dock inte hindrat oss från att nå våra ekonomiska mål. Trots dessa svårigheter har vårt team faktiskt vuxit från 36 i början av 2021 till 76 just nu,” säger Medonis.

Expandering till andra marknader planerad till 2022

Den pågående krisen i leveranskedjan är inte den enda kris som påverkar bilindustrin. Kriget i Ukraina har inte bara skakat alla utan har också i hög grad påverkat marknaderna i Central- och Östeuropa. När kriget bröt ut avslutade carVertical omedelbart sin verksamhet i Ryssland och Vitryssland. Enligt Medonis ger företaget ekonomiskt stöd till Ukraina och hoppas att kriget snart är över.

Även i det mest konservativa scenariot räknar carVertical med att öka företagets intäkter till minst 25 miljoner euro 2022 och låsa upp nya marknader. Företaget har redan börjat erbjuda sina tjänster i Australien, Spanien och Mexiko. Dessutom finns Sydafrika, Nederländerna, Portugal, Brasilien, Sakartvelo, Förenade Arabemiraten, Kanada och Puerto Rico bland de länder där carVertical hoppas kunna etablera sig i framtiden.

”Innan vi kan erbjuda bilrapporter i ett visst land måste vi få fram uppgifterna först. Så snart våra produkt- och datateam ger grönt ljus kan vi börja investera i marknadsföring för att nå våra potentiella kunder och utbilda dem om vikten av en bilhistorikskontroll”, förklarar Medonis.

Sedan starten har carVertical varit inriktat på bilar. Men saker och ting kommer att förändras inom en snar framtid, eftersom företaget lanserar tjänster för köpare av begagnade motorcyklar.

”Vi har planerat detta drag länge. Vi får ständigt förfrågningar från motorcykelentusiaster, till den punkt där det har blivit uppenbart att vi bör ta tillfället i akt. Redan nu är det möjligt att kontrollera en motorcykels historia på carVertical innan du köper den. Vår kapacitet inom detta område kommer att fortsätta att växa under hela 2022”, säger Medonis.

Skapande av ett ekosystem

Företaget har redan uppmärksammats av riskkapitalfonder, men i detta utvecklingsstadium planerar de att utöka sina produkter organiskt.

Bildataplattformen carVertical fördubblar intäkterna under 2021

Medonis

”Under hela förra året lärde vi oss mycket om våra kunder, deras behov, vanor och osäkerheter. Det var en ögonöppnande upplevelse som gav oss en långsiktig vision för vår verksamhet. Vi vill bli ett ekosystem som sträcker sig långt bortom bilhistorikskontroller”, påpekar Medonis.

Att utöka carVerticals portfölj är en komplex process som kommer att kräva externa investeringar på lång sikt. För närvarande fortsätter företaget att utveckla sina tjänster och låsa upp nya marknader.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>