Bird presenterar ny revolutionerande teknik för trottoardetektering
Hem TRANSPORT Bird presenterar ny teknik för trottoardetektering

Bird presenterar ny teknik för trottoardetektering

Publicerat av: Redaktionen

Bird- och u-blox har samarbetat för att möta efterfrågan på en integrerad och precis lösning som kan förebygga trottoarkörning

Bird, ledaren inom miljövänliga elektriska transporter, presenterar idag en ny smart teknik för att detektera trottoarkörning.

”Smart sidewalk” är en sensorfusionslösning designad och utvecklad i samarbete med u-blox, ledaren inom teknik och tjänster för trådlös kommunikation och positionering. Tekniken, som är integrerad i Birds fordon, är utformad för att förhindra att mikromobilitet används på trottoarer och gångvägar.

I takt med att fler och fler städer vill integrera delad mikromobilitet i sina handlingsplaner för klimatet, med fokus på att minska koldioxidutsläppen, har teknik som förhindrar trottoarkörning blivit allt viktigare. Genom sitt samarbete med u-blox har Bird utvecklat branschens första robusta, integrerade sensorfusionssystem som kan detektera exakt plats med centimeterprecision. Genom att kombinera u-bloxs modul ZED-F9R (high precision dead reckoning Module) med trottoarkartor på centimeternivå och Birds olika inbyggda sensorer detekterar och förhindrar det integrerade systemet effektivt att fordon körs på trottoarer och gångvägar i realtid. Till skillnad från traditionell GPS-teknik och molnbaserade kartor, som kan ha mer än 15 sekunders svarstid, kan Birds nya smarta lösning se till att ett fordon stoppas på ett säkert sätt om det har kommit upp på en trottoar så att föraren kan leda tillbaka fordonet till väg- eller cykelbanan.

Bird presenterar ny revolutionerande teknik för trottoardetektering”Allt vi bygger på Bird är centrerat kring säkerhet och skalbarhet, och detekteringen för trottoarkörning är inget undantag”, säger Scott Rushforth, Chief Vehicle Officer på Bird. ”Efter tre års byggande och testande av en hel rad olika tekniker, däribland kameror, GPS-spårning, ultrabredband och ljustekniker, kom vi fram till att alla var otillräckliga när det kom till noggrannhet, precision, omedelbarhet och skalbarhet. Våra tester ledde oss till samarbetet med u-blox som resulterade i utvecklingen av vår heltäckande sensorfusionslösning som uppfyller alla våra krav.”

”Vi är mycket glada över samarbetet mellan u-blox och Bird. För första gången kommer vår exakta GNSS-positioneringsteknik med centimeterprecision att implementeras i den växande mikromobilitetsbranschen, vilket stärker vårt bidrag till en säkrare och mer ekologisk värld”, säger Alex Ngi, Product Manager Positioning på u-blox.

Tillgänglighet

Birds teknik för trottoardetektering testas för närvarande i Milwaukee och San Diego, och förväntas testas i Madrid i början av 2022.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>