Hem MILJÖ Bolt sänker priserna – lanserar en hållbarhetstävling

Bolt sänker priserna – lanserar en hållbarhetstävling

Publicerat av: Redaktionen

Bolt sänker priserna – lanserar en hållbarhetstävling 3

Noll kronor i upplåsningsavgift och två kronor per minut är Bolts senaste erbjudande för den som vill använda sig av företagets elsparkcyklar.

Detta göra man bland annat för att uppmuntra till ökat resande i Stockholm och Göteborg för att minska koldioxidutsläpp.

Tack vare mikromobilitetslösningar likt elsparkcyklar kan vi minska koldioxidutsläppen i våra städer. Data som samlats in i de städer där Bolt lanserat elsparkcyklar som ett komplement till den befintliga taxiverksamheten visade på en minskning med 6 procent av taxiresor bland aktiva elsparkcykelanvändare. Tittar man på korta resor (mindre än tre kilometer) är minskningen än mer betydande, 8,8 procent för aktiva resenärer.

I ett scenario med 2 000 elsparkcyklar tillgängliga i en stad, innebär denna minskning upp till 100 000 sparade resor med bil per år. Sammantaget skulle detta innebära 85 ton i minskade koldioxidutsläpp per år. Elsparkcyklar fyller med andra ord en viktig funktion, inte minst om koldioxidutsläppen ska minska. Bolt har länge på olika sätt försökt att minska biltrafiken i våra större städer i Sverige. Ett sätt att göra mikromobilitet mer överkomligt för användare i Stockholm och Göteborg är att erbjuda konkurrenskraftiga priser för att få fler att åka.

Under Bolts tidigare priskampanj genomfördes under en vecka åkningar motsvarande 3,4 varv runt jorden, vilket sparar massor av koldioxidutsläpp. Bolt vill gärna utmana boende i Stockholm och Göteborg att förbättra dessa resultat – och sänker därför priserna på sina elsparkcyklar på obestämd tid i båda städerna.

Upplåsningsavgiften är fortsatt noll kronor och att åka kostar två kronor per minut från och med nu och framåt. Priser i form av Bolt-hjälmar kommer att delas ut till de åkare som förflyttat sig längst sträcka och därmed sparat in mest koldioxiodutsläpp genom att aktivt ha valt bort bil som färdmedel. Tävlingen börjar den 7 augusti och pågår i en månad.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>